Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Február 18. 15:11, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Megérkeztek a Petőfi Mozi hangtechnikai eszközei is

Megérkeztek a Petőfi Mozi hangtechnikai eszközei is

Az elmúlt héten kezdődtek el a Petőfi Mozi épületének belső felújítási munkálatai.

Az elmúlt héten kezdődtek el a Petőfi Mozi épületének belső felújítási munkálatai. A szakemberek a beruházás keretében kijavítják, kivakolják és kifestik a belső vizesblokkokat, a géptermeket, rendbe teszik a helyiségek burkolatát, kijavítják a tető hibáit.

Januárban elkészült a mozi épületének külső felújítása, a falak festése, a nyílászárók rendbetétele. A második ütem az elmúlt héten kezdődött. A belső munkálatok február végére készülnek el. A mozi rendbetételére 7,3 millió forintot költenek. Az átalakításra biztosított forrás több mint felét a polgármesteri hivatal dolgozóinak pluszmunkájából származó megtakarított bértömegből fedezi a város. Az önkormányzat ugyanis jóval kevesebb fővel dolgozik, mint más ekkora városok polgármesteri hivatalai. A bérleti szerződésben foglaltak szerint a Pannon 2001 Mozgókép Kft. biztosítja a mozi üzemeltetéséhez szükséges technikai feltételeket. Helyet ad az óvodai, iskolai nevelésben részesülők, a nagycsaládosok rendezvényeinek. A filmszínház újraindításának határideje március 13. – mondta el Kapus Krisztián polgármester.
Az épület-felújítással párhuzamosan folyamatosan érkeznek a mozi működtetéséhez szükséges berendezések. Beszerezésre kerültek a hangtechnikai eszközök (szerver, hangfalak stb.), a héten szállítják a vetítővásznat, napokon belül pedig a mozigép is megérkezik. A megújult filmszínház alkalmas lesz 3D-s filmek vetítésére -tájékoztatta a Félegyházi Híreket Reményi Richárd, a Pannon 2001 Mozgókép Kft. ügyvezetője.

Több ezer félegyházi követi rendszeresen figyelemmel a mozi újraindításának előkészületeit a közösségi hírportálokon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.