Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Március 08. 10:00, vasárnap | Belföld
Forrás: autoszektor.hu

Megérkezett a SEAT szabadidős autója

Megérkezett a SEAT szabadidős autója

Genfben még csak egy tanulmányt állították ki, de jövőre már megvásárolható lesz az első Seat-SUV.

Genfben még csak egy tanulmányt állították ki, de jövőre már megvásárolható lesz az első Seat-SUV.

A Genfi Autószalonon ünnepelte világpremierjét a Seat új szabadidő-autó tanulmánya, amelynek a 20V20 (Vision 2020) nevet adták a spanyolok. A középkategóriás SUV 4,66 méter hosszú, a tengelytávja 2,79 méter, vagyis nagyjából akkora mint egy Audi Q5-ös. Könnyebb terepen is ügyesen mozog majd a spanyol SUV, mivel nem hiányzik belőle a legújabb generációs Haldex összkerékhajtás, és a közel 23 centiméteres hasmagassága is kifejezetten nagynak számít.

A 2020-ra tervezett szériaautó azért valamivel kevésbé lesz látványos, a 20 colos kerekeket például szinte biztosan kisebbre cserélik, és a lámpák is egyszerűbbek lesznek. A tanulmány csomagtartója több mint 600 literes, a padlóba két kerekes bőröndöt és egy elektromos robogót is elrejtettek.

Természetesen a lemezek alatt a Volkswagen-konszern moduláris, keresztmotoros építőkészlete (MQB) lapul, ami először a hetedik generációs Golfban jelent meg. A motorkínálat a konszern ismert TSI és TDI motorjaiból fog állni, a sebességváltó lehet kézi vagy duplakuplungos DSG. Nem kizárt, hogy sportos Cupra változat is készül majd a 20V20-ból, de a Seatot ismerve már a normál modellek is sportos vezethetőséggel rendelkeznek majd.

A Seat Genfben azt is megerősítette, hogy az első, Leon-alapokra épített szabadidő-autóját 2016-ban kezdik el gyártani a Skoda egyik csehországi gyárában. Az autó a háromtagúra tervezett Seat-SUV kínálat középső tagja lesz, a most kiállított tanulmány viszont a legnagyobb, hétszemélyes modellt vetíti előre, amelynek gyártása csak az évtized végétől várható. Terveznek még egy kiskategóriás SUV-t is 2017-től, amely a Nissan Juke vetélytársa lenne.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.