Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Szeptember 03. 18:00, szombat | Helyi
Forrás: vezess.hu

Megérkezett a Škoda Kodiaq, ezt érdemes tudnod róla!

Megérkezett a Škoda Kodiaq, ezt érdemes tudnod róla!

Bemutatkozott a Škoda rég várt nagy szabadidőjárműve, a Kodiaq.

Elöl részben alumínium szerkezetű MacPherson rugóstag, hátul négylengőkaros acél konstrukció dolgozik.

A csomagtartó a legnagyobb a kategóriában (720-2065 liter), opcióként kérhető dönthető támlájú anyósülés (ekkor akár 280 cm-es tárgyak is elhelyezhetők a kocsiban), valamint motoros mozgatású hátsó ajtó, akár lábfejrángatásos aktiválással.

Akár 2,5 tonnás vontathat (dízelmotor + DSG váltó + összkerékhajtás kombóban), ehhez akár motorosan kihajtható vonóhorog is kérhető.

Rugóra kipattantó ajtóél-védő peremek, fedélzeti kommunikációs rendszer, alvássegítő fejtámlák és elektromosan aktiválható hátsó gyerekzárak – ezekkel a kényelmi extrákkal most először találkozhatunk Škoda fedélzetén.

Alapáras a 34 km/óráig autonóm fékezésre is képes gyalogosfelismerő, ráfutásérzékelő rendszer.

Adaptív tempomat, holttérfelügyelet, sávelhagyásra figyelmeztetés, dugóban magától araszoló félautonóm rendszer rendelhető a Kodiaq-hoz.

10+1 hangszórós Canton audiorendszer 575 watt zenei teljesítménnyel, táblaszámítógép-tartók a fejtámlákon, 220 voltos hálózati csatlakozó.

Google Utcakép funkció, automatikus vészhívás, MirrorLink, Apple CarPlay és Android Auto okostelefon-integráció, opciós 4G-s mobil internet és fedélzeti wifi, valamint vezeték nélküli telefontöltő rendszer képviseli a high-techet.

A Kodiaq 40 mm-rel nagyobb, mint az Octavia. Az MQB padlólemezre épülő autó minimális saját tömege 1452 kg, közegellenállási együtthatója 0,33.

Opciós az adaptív lengéscsillapítás, valamint az üzemmódkapcsoló, utóbbihoz külön off-road üzemmód is társítható.

Benzinmotorból háromféle rendelhető az autóhoz, 1,4 és 2,0 literes lökettérfogattal. Előbbi részterhelésen lekapcsolja második és harmadik hengerét, a motor kiviteltől függően 125 vagy 150 lóerőt tud. A kétliteres blokk 180 lóerős.

Négyféle dízel választható, szintén 1,4 és 2,0 literrel. Ahogy a benzineseknél, itt is mindegyiknél alapáras a start-stop és a fékenergia-visszanyerés. A teljesítmény-tartomány 125-190 LE.

A hatfokozatú kézi váltó mellett hat- vagy hétgangos duplakuplungos egység is kérhető az autóhoz, a legerősebb benzin- és dízelmotornál alapáras a hetes DSG.

Összkerékhajtás szinte minden motorhoz kérhető, központi tengelykapcsolóját elektronikus működtető vezérli.

A hátsó üléssor nem csak osztott, de 18 centis hosszon tologatható is, a háttámlák dőlésszöge állítható.

Címkék: Kodiaq, skoda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.