Városlista
2022. január 17, hétfő - Antal

Hírek

2013. Január 23. 11:42, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Megemeli a kormány a tartós időtartamú szabadságelvonást jogtalanul elszenvedettek juttatását

Megemeli a kormány a tartós időtartamú szabadságelvonást jogtalanul elszenvedettek juttatását

Ötven százalékkal emelkedik január elsejétől az egyes, tartós időtartamú szabadságelvonást jogtalanul elszenvedettek - a Szovjetunióba kényszermunkára elhurcoltak, a rendőrhatósági őrizet mellett munkatáborban fogva tartottak, az 1956-os forradalomban résztvevők és az 1945 és 1963 közötti koncepciós perek elítéltjei - juttatása.

Az erről szóló határozat a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.
A Kormányzati Információs Központ ezzel kapcsolatos, az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben azt írta: a mindenkori magyar kormánynak kötelessége mindent megtenni annak érdekében, hogy a történelem sötét időszakának tragikus következményeit feltárja, és annak túlélőiről méltó módon gondoskodjon.
Közölték, hogy 2014-ben további 50 százalékkal emelkedik az érintettek juttatása a 2012. évben folyósított életjáradék-alapot figyelembe véve.
A kormány megbecsüli és tiszteli a diktatúrák áldozatait, így a kommunista rendszer túlélőit is - fogalmazott a Kormányzati Információs Központ.
Hozzátették: ezzel az intézkedésével a kormány ismét világossá tette, hogy számára minden magyar honfitársa egyformán fontos, bármely elnyomó rezsim kárvallottja is legyen. Mindent megtesz annak érdekében, hogy akik Magyarországon laknak, békében, biztonságban és nyugodt körülmények között élhessenek és hazánk megbecsült tagjai lehessenek - zárul a közlemény.
A határozat értelmében az emelés forrásának előteremtése érdekében a nemzetgazdasági miniszternek és az emberi erőforrások miniszterének kell együttműködve intézkednie.

Címkék: kormány

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 17. 05:00, hétfő | Belföld

Sokszor szeles, hideg idő várható

Sokszor szeles, hideg idő várható a következő napokban. Többfelé mínusz 10 Celsius-fok alá is hűlhet a levegő, néhol napközben is fagypont körül alakulnak a maximumok.

2022. Január 16. 18:05, vasárnap | Belföld

Magyarországon is érzékelték a tongai vulkánkitörés hatását

Magyarországon is érzékelhető volt a Tonga közelében történt tenger alatti vulkánkitörés okozta légköri nyomásváltozás - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a Facebook-oldalán.

2022. Január 16. 16:02, vasárnap | Belföld

Ittasan ült volán mögé, szembe ment a forgalommal

Előállították a rendőrök azt a sofőrt, aki a forgalommal szemben ment az M30-as autópályán Szikszó közelében, ráadásul ittasan.

2022. Január 16. 14:08, vasárnap | Belföld

Varga Mihály: a kamatstopnak köszönhetően 30 milliárd forint marad a magyar családoknál

A kamatstopnak köszönhetően 30 milliárd forint marad a magyar családoknál - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalára feltöltött videójában.