Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2013. Október 04. 14:09, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Meg kell tanulni a környezettudatos életvitelt

Meg kell tanulni a környezettudatos életvitelt

Mintegy 23,6 millió forintot nyert a város az Európai Unió és a Magyar Állam által kiírt, „Ne légy Jeti! című pályázatán

Mintegy 23,6 millió forintot nyert a város az Európai Unió és a Magyar Állam által kiírt, „Ne légy Jeti! című pályázatán. A program a környezettudatos életvitelt segítő szokások és tudás kialakítását hivatott szolgálni. A projektnyitó rendezvényt ma (október 4-én) tartották meg a Városházán. Köszöntőt mondott Kapus Krisztián Kiskunfélegyháza polgármestere, a vízháztartás fontosságáról Kurdi Viktor, a Bácsvíz Zrt. elnök-vezérigazgatója, a hulladákgazdálkodásról Gyovai Szabolcs, a Csongrádi Víz- és Kommunális Kft. képviselője, a projekt aktuális kérdéséiről Szász Anikó projektmenedzser, a környezetvédelemre nevelés lehetőségeiről Lendvai Mária környezeti nevelő tartott előadást.

Kapus Krisztián köszöntőjében elmondta, a Kistérségi Többcélú Önkormányzati társulás 2011-ben nyújtott be pályázatot, ami forráshiány miatt az első körben nem nyert támogatást. A társulás időközben megszűnt, a város képviselő-testülete azonban úgy döntött átveszi a pályázattal kapcsolatos teendőket. A várólistán lévő pályázat augusztusban pozitív elbírálásban részesült, így az önkormányzat 23.548.044 forint támogatáshoz jutott a környezettudatos életvitelt segítő szokások és tudás kialakítását szolgáló program megvalósítására.

A projekt a kiskunfélegyházi kistérség működési területen (Bugac, Bugacpusztaháza, Fülöpjakab, Gátér, Kiskunfélegyháza, Kunszállás, Pálmonostora, Petőfiszállás, Tiszaalpár) valósul meg, mely tekintetében célcsoport az óvodás, az iskolás és nyugdíjas korosztály. Az együttműködés 34 oktatási intézményt érint, ahol rendezvények, témahetek keretében kerül feldolgozásra a szelektív hulladékgyűjtés, az energiatakarékosság, az áram, a víz ésszerű felhasználása.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 01. 08:20, szombat | Helyi

Eddig nem találtak emberre veszélyes vírusokat a hazánkban terjedő inváziós szúnyogokban

A kutatók eddig nem találtak emberre veszélyes vírusokat a hazánkban terjedő inváziós szúnyogokban - közölte az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) az MTI-vel.

2023. Április 01. 08:18, szombat | Helyi

Egyszerűsítés és díjmentesség fúrt kutaknál

Továbbra is díjmentesen lehet üzemeltetni a korábban létesített és bejelentési kötelezettségnek eleget tevő kutakat - közölte Nagy István agrárminiszter.

2023. Március 31. 17:13, péntek | Helyi

Újból vigyázz, kész, pénz

A K&H társadalmi felelősségvállalásának részeként 2010-ben indította el a „K&H Vigyázz, kész, pénz!” pénzügyi vetélkedőt

2023. Március 31. 11:24, péntek | Helyi

Óvodai beiratkozások Kiskunfélegyházán

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata értesíti a szülőket, hogy a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda tagintézményeibe a 2023/2024. nevelési évre az alábbi időpontokban lehet beíratni gyermekeiket: