Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2013. Október 04. 14:09, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Meg kell tanulni a környezettudatos életvitelt

Meg kell tanulni a környezettudatos életvitelt

Mintegy 23,6 millió forintot nyert a város az Európai Unió és a Magyar Állam által kiírt, „Ne légy Jeti! című pályázatán

Mintegy 23,6 millió forintot nyert a város az Európai Unió és a Magyar Állam által kiírt, „Ne légy Jeti! című pályázatán. A program a környezettudatos életvitelt segítő szokások és tudás kialakítását hivatott szolgálni. A projektnyitó rendezvényt ma (október 4-én) tartották meg a Városházán. Köszöntőt mondott Kapus Krisztián Kiskunfélegyháza polgármestere, a vízháztartás fontosságáról Kurdi Viktor, a Bácsvíz Zrt. elnök-vezérigazgatója, a hulladákgazdálkodásról Gyovai Szabolcs, a Csongrádi Víz- és Kommunális Kft. képviselője, a projekt aktuális kérdéséiről Szász Anikó projektmenedzser, a környezetvédelemre nevelés lehetőségeiről Lendvai Mária környezeti nevelő tartott előadást.

Kapus Krisztián köszöntőjében elmondta, a Kistérségi Többcélú Önkormányzati társulás 2011-ben nyújtott be pályázatot, ami forráshiány miatt az első körben nem nyert támogatást. A társulás időközben megszűnt, a város képviselő-testülete azonban úgy döntött átveszi a pályázattal kapcsolatos teendőket. A várólistán lévő pályázat augusztusban pozitív elbírálásban részesült, így az önkormányzat 23.548.044 forint támogatáshoz jutott a környezettudatos életvitelt segítő szokások és tudás kialakítását szolgáló program megvalósítására.

A projekt a kiskunfélegyházi kistérség működési területen (Bugac, Bugacpusztaháza, Fülöpjakab, Gátér, Kiskunfélegyháza, Kunszállás, Pálmonostora, Petőfiszállás, Tiszaalpár) valósul meg, mely tekintetében célcsoport az óvodás, az iskolás és nyugdíjas korosztály. Az együttműködés 34 oktatási intézményt érint, ahol rendezvények, témahetek keretében kerül feldolgozásra a szelektív hulladékgyűjtés, az energiatakarékosság, az áram, a víz ésszerű felhasználása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 23. 21:24, csütörtök | Helyi

Forgalomkorlátozások a Városalapítók Hete Fesztivál idején

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata 2024. május 23-26. között rendezi meg a Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivált valamint a Kiskun Expot.

2024. Május 21. 11:13, kedd | Helyi

Ma éjfélig küldheti be az adóbevallását és rendelkezhet adója 1+1 százalékáról

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2024. Május 21. 10:32, kedd | Helyi

Már kirajzolódnak Móra arcvonásai a homokhalomból

Május 17-én nyílt meg a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás, a Petőfi-téren. A megnyitón hangszeren közreműködött Sevecsek Béla.

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.