Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Március 04. 07:01, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Még idén bérrendezést várnak az egészségügyi dolgozók

Még idén bérrendezést várnak az egészségügyi dolgozók

Tarthatatlan az egészségügyben dolgozók helyzete, amely azonnali megoldást kíván - mondta a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke a szervezet budapesti nagygyűlésén.

Balogh Zoltán szerint elfogadhatatlanok az ágazatban dolgozók munka- és jövedelmi körülményei. A dolgozók azt kérik, hogy még ebben az évben rendezzék anyagi és munkakörülményeiket.

Sok ápolóra egy műszakban 40-60 beteg jut, miközben négyötödük a létminimum alatt él. A kamarában arra is felhívják a figyelmet, hogy a mostani állapotok a külföldi munkavállalásra ösztönöznek, ami itthon munkaerőhiányhoz vezethet.

A dolgozók azt kérik, hogy még ebben az évben rendezzék anyagi és munkakörülményeiket, valamint a szakmai kompetenciáik körét.

Erről szóló nyílt levelüket Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke a köztestület szombati budapesti nagygyűlésén átadta Szócska Miklós egészségügyi államtitkárnak.

Szócska Miklós azt mondta: még az utolsó számításokat végzik, ezért a mostani béremelés konkrét összegéről továbbra sem beszélt. Arra viszont konkrét ígéretet tett, hogy az emberi erőforrás fejlesztésére rendelkezésre álló uniós forrásokból még ebben az évben rendezik a szakmai kompetenciákat.

Az államtitkár leszögezte, hogy nem lesz létszámleépítés az ágazatban, átcsoportosítások ugyan lehetnek, de az egészségügyben mindenki munkájára számítanak - tájékoztatott a köztévé.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Belföld

Kecskeméti vereségével kiesett a Mezőkövesd

Az utolsó helyezett Mezőkövesd 2-1-re kikapott Kecskeméten a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, ezzel eldőlt, hogy búcsúzik az élvonaltól.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Belföld

Marad a változékony, az átlagosnál hűvösebb idő április utolsó hetében is

Április utolsó hetében is változékony, a megszokottnál hűvösebb idő várható.

2024. Április 21. 11:31, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: az Európában és az észak-atlanti közösségben világháborús készülődés zajlik

Európában és az észak-atlanti szövetségben egyfajta világháborús készülődés zajlik - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.