Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Augusztus 03. 13:40, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Még hangsúlyosabb lesz a környezettudatosság a Szigeten

Még hangsúlyosabb lesz a környezettudatosság a Szigeten

Idén a korábbinál is hangsúlyosabb akciókkal és kommunikációval népszerűsítik a környezettudatosságot a Sziget fesztiválon. A vezérelv az újrahasznosítás, de a szervezők számos területen igyekeznek segíteni,

aktív közreműködésre serkenteni.

A Hajógyári-sziget és környezete megóvása érdekében született program szemléletformáló kommunikációs akciókkal, a szelektív hulladékgyűjtés hatékonyságának növelésével és partnerségi akciókkal operál a kitűzött környezetvédelmi célok érdekében - szerepel az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben.

A fesztivál helyszínén három Recycling Center lesz, ahol alu/pet, elektronikai hulladékok gyűjtésére és elemgyűjtésre lesz lehetőség. Mindhárom pontot újrahasznosított bútorokkal rendezik be, upcycling design és reparáló műhelyeket indítanak: iparművész fiatalok a szigetlakók megunt, elszakadt, eltört tárgyait alakítják át valami újdonsággá. Ezeken kívül további hat kemping recepción lehet leadni alu és pet hulladékot, ajándékokért cserébe.

Aki részt vesz valamilyen tevékenységben, a #szigetrecycling hashteg használatával merchandising bónokat, kitűzőket és almát kaphat ajándékba. A legjobban teljesítő szponzorok és céges partnerek Zöld díjat nyernek. Valamennyi árustól kizárólag papírzacskókban lehet vásárolni, és leáldozik a műanyag evőeszközök és tányérok kora is, helyettük komposztálható és újrahasznosított eszközöket vezetnek be a büfék jelentős részében. Például fából készült villával, papírtányérból lehet enni a streetfood ételeket.

Száz darab gyűjtőt helyeznek el a közönségforgalmi, valamint üzemi területeken: az étkeztetőhelyeken, a kocsmákban, a backstage-ekben, a technikai bázison, a csomagmegőrzőkben, a pénztáraknál is lehetőség lesz a hulladékot szelektíven gyűjteni. A szervezők további száz csikkgyűjtő hordót állítanak fel szerte a Szigeten és a hagyományos szemétgyűjtőkből is több, mintegy ötszáz lesz a fesztivál területén.

A szervezők tavaly indított kampánya arra kéri a fesztiválozókat, hogy az általuk már nem használt sátrakat, takarókat, matracokat gyűjtsék össze azoknak az Európába érkező menekülteknek, akik olykor kénytelenek a szabad ég alatt meghúzódni. A fesztivál szervezői az utolsó napon hátrahagyott kempingeszközöket önkéntesek bevonásával összegyűjtik, és jótékonysági szervezeteknek adják át - áll a Sziget közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.