Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Április 13. 16:22, péntek | Belföld
Forrás: mti

Még egy évet kell várni az azonnali fizetések rendszerének bevezetésére

Még egy évet kell várni az azonnali fizetések rendszerének bevezetésére

Jövő év júliusától lép életbe az azonnali fizetések rendszere Magyarországon, amely a lakosság és a vállalkozások számára jobb banki szolgáltatások egész sorozatát nyitja meg

- mondta Selmeczi-Kovács Zsolt, a Giro Zrt. vezérigazgatója a KPMG banki vezetők számára pénteken tartott szakmai eseményén.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint Selmeczi-Kovács Zsolt azt is megjegyezte: a hátralévő időben még nagyon hosszú utat kell megtenniük a bankoknak informatikai rendszereik és a teljes banküzem átállításával.

Iszály Mónika, a Giro Zrt. projektvezetője arról beszélt, hogy terv szerint haladnak az azonnali fizetés rendszerének kiépítésével.

Az MNB által kezdeményezett szabályozás szerint jövő év júliusától a számlák és vásárlások azonnali teljesítéssel fizethetők az év bármely napján, akár éjjel vagy ünnepnapokon is. A bankokat arra kötelezik, hogy a 10 millió forint alatti belföldi (egyedi, nem kötegelt) átutalásokat 5 másodperc alatt teljesítsék - mondta a közlemény szerint a projektvezető, aki úgy vélte, a Magyar Nemzeti Bank nem fogja kitolni az indulás határidejét.

Taksz Ildikó, a KPMG banki üzletágvezető partnere szerint a felhasználók számára az új élményt nem annyira a sebesség, mint inkább az új megoldások megjelenése jelenti majd.

Az új fizetési rendszerre rácsatlakozhatnak olyan nem banki szolgáltatók is (fintech cégek), amelyek egészen új módszerekkel állnak elő, olcsóbbá és egyszerűbbé téve a banki műveletek végrehajtását főként telefonra letölthető alkalmazásokon keresztül - hangsúlyozta a könyvvizsgáló szakembere.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.