Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Május 17. 10:13, szerda | Belföld
Forrás: mti

Még a börtönből sikerült az átverése a telefonos csalónak

Még a börtönből sikerült az átverése a telefonos csalónak

Csalás miatt vádat emelt a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség egy törökszentmiklósi férfi ellen, aki a börtönből mobiltelefonon csalt ki pénzt egy pécsi férfitől - tájékoztatta a vádhatóság szerdán az MTI-t.

A Baranya Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlott szabadságvesztését töltötte a tököli büntetés-végrehajtási intézetben, amikor 2016 nyarán "ismeretlen módon" hozzájutott egy mobiltelefonhoz.

Erről - magát az egyik telefonszolgáltató munkatársának kiadva - felhívta a pécsi sértettet, akivel azt közölte, hogy nyert 150 ezer forintot. Azt is mondta neki, hogy a nyereményhez csak úgy juthat hozzá, ha bizonyos "tranzakciós kódokra" meghatározott összegeket feltölt. Ezt a sértett elhitte, ezért a vádlott által megadott telefonszámokra összesen 90 ezer forintot feltöltött - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.