Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Június 03. 10:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI - foto pixabay

Mávinform: változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Mávinform: változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor

Változik a vonatok, a HÉV és a Volánbusz-járatok menetrendje pünkösdkor: a vonatok vasárnap az ünnepnapi, hétfőn a vasárnapi, kedden pedig már a munkanapi menetrend szerint járnak

a Volánbusz-járatok és a HÉV-ek közlekedési rendje is módosul - közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel.

A kiemelt, forgalmasabb vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity vonatokhoz - a lehetőségekhez képest - több kocsit kapcsolnak a helyjegy fogyásától függően - tudatta a vasúttársaság.
Felhívták a figyelmet, hogy a várható jelentős utasforgalom miatt, és a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében, érdemes a jegyváltáshoz igénybe venni az 5 százalékos kedvezményt nyújtó automatákat, vagy 10 százalékos kedvezménnyel az online jegyvásárlást a megújult Elvirán vagy a MÁV mobilalkalmazásban.
A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt június 3-án, péntek 10 órától 6-án éjfélig vehetik igénybe. A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményeikkel - tették hozzá.
Jelezték azt is, hogy a Technológiai és Ipari Minisztérium döntése szerint a pünkösd vasárnapra eső június 5-e helyett június 8-án (szerdán) éjfélig érvényesek a május havi és második félhavi bérletek a MÁV-Volán-csoport járatain.
A háromnapos hétvége után, a keddi munka- és iskolakezdés miatt sokan egyszerre vennék meg új bérleteiket, de a meghosszabbított felhasználhatóságnak köszönhetően több nap áll rendelkezésre a júniusi bérletek megvásárlására, elkerülhető a sorban állás - írták.
A Volánbusz járatai június 5-én, pünkösd vasárnap a munkaszüneti napon, június 6-án, pünkösd hétfőn a hét első iskolai előadási napját és munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint indulnak. Június 7-én, kedden a hét első iskolai és munkanapja szerinti menetrend lesz érvényben - tájékoztatott a Mávinform.
A MÁV-HÉV vonalain június 6-án, pünkösd hétfőn a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint járnak a szerelvények.
A menetrendek elérhetők a bkk.hu/menetrendek weboldalon és a BudapestGO utazástervezőben - írták.
A Mávinform közölte azt is, hogy a Pünkösdi nyitott pincék elnevezésű rendezvény miatt Pécs és Palkonya között több kocsiból állnak a vonatok hétvégén.

Címkék: menetrend

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -