Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Január 12. 08:32, hétfő | Belföld
Forrás: hirado.hu

Mától változnak a tesztkérdések

Mától változnak a tesztkérdések

Megújultak és talán nehezebbek is lettek januártól a KRESZ-vizsga kérdései. A vizsgázóknak a korábbinál sokkal több kérdésre kell már felelniük.

Megújultak és talán nehezebbek is lettek januártól a KRESZ-vizsga kérdései. A vizsgázóknak a korábbinál sokkal több kérdésre kell már felelniük. Az új renddel azt szeretné elérni a vizsgákért felelős Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal, hogy a vizsgázni szándékozók ténylegesen szert tegyenek a közlekedési ismeretekre, felkészültebben kerüljenek ki a forgalomba, és ezáltal javuljon a közlekedésbiztonság.

Január 12-én indul újra a vizsgáztatás, akkortól találkozhatnak a tanulók az új kérdésekkel. A tananyag, a követelményrendszer, a számítógépes vizsgáztatási rendszer, a kérdések megjelenítése, száma és pontozása és a megoldásra rendelkezésre álló idő nem változik.

Lovas Károly, a Magyar Autóklub műszaki igazgatója a Ma reggelben elmondta: az elmúlt időszakban nagyon sok minden változott, az új oktatás lényege pedig, hogy igyekezzen mélyebb összefüggéseket és helyzetfelismerést is oktatni.

Lovas Károly azt tanácsolja a régebben jogosítványt szerezetteknek, hogy néhány évenként lapozzák át a KRESZ-könyvet, mert számukra is meglepetés lesz, mennyi új információ és tábla szerepel benne.

A KRESZ-vizsga kérdéseit a mai élethelyzethez igazították, például míg régen az egyirányú utcákban nem jött velünk szemben senki, addig ma már fel kell készülnünk, hogy bármikor megjelenhet egy-egy kerékpáros.

A műszaki igazgató közölte: azt várjuk az újítástól, hogy csökkenjen azon balesetek száma, amelyeket a friss jogosítványosok okoznak. „Ne az legyen a cél, (…) hogy megyek és megszerzem a jogosítványt, hanem az, hogy megtanulok vezetni” – közölte az M1 reggeli műsorában Lovas Károly.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.