Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2014. November 26. 09:26, szerda | Belföld
Forrás: Holtankoljak.hu

Mától tovább csökkent az üzemanyagok kiskereskedelmi ára

Mától tovább csökkent az üzemanyagok kiskereskedelmi ára

Három forinttal csökkent a 95-ös benzin, négy forinttal pedig a gázolaj literenkénti ára.

Három forinttal csökkent a 95-ös benzin, négy forinttal pedig a gázolaj literenkénti ára. Benzint így 373 forintos átlagáron tankolhatunk, míg gázolajat 392 forintos literenkénti átlagáron kaphatjuk a hazai töltőállomásokon. Előbbi legutóbb 2011 szeptemberében járt 390 forint alatt, de ezt a mértéket akkor sem érte el.

Az elmúlt hónapban a gázolaj eladása hat százalékkal, a benziné hat és fél százalékkal nőtt, ami azért érdekes, mert utóbbi forgalma jellemzően nyáron tetőzik. A dízelt tankolók árérzékenysége bonyolultabb ennél, hiszen ezt az üzemanyagot jellemzően áru- vagy személyszállító gépjárművek égetik. A dízel forgalmának emelkedése Magyarország erős gazdasági növekedését tükrözi: dinamikusabb gazdaságban erősödik a személy- és az áruszállítás szerepe is.

Erre utalnak az év első kilenc hónapjának adatai is: az idén benzinből 2,6 százalékkal több fogyott, mint az előző év azonos időszakában, gázolajból pedig 7,6 százalékkal.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 19:04, csütörtök | Belföld

Halálos késelés miatt emeltek vádat Pest megyében

Vádat emeltek két férfi és egy nő ellen halálos késelés miatt Pest megyében - tudatta a főügyészség közleményben csütörtökön az MTI-vel.

2021. December 02. 17:01, csütörtök | Belföld

Hetven százalékra nőtt az átoltottság

Az egész országban tovább nőtt az átoltottság, melyhez az oltási akció is jelentősen hozzájárult. A jelenleg oltható 12 év feletti lakosság átoltottsága 69,7 százalékos. Az oltatlanokat továbbra is várják az oltópontokon

2021. December 02. 16:06, csütörtök | Belföld

Megkéselte betegtársát a kórház Covid-intenzív osztályán

Átadta az ügyészségnek a nyomozás iratait a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) annak a kínai férfinak az ügyében, aki megszurkálta betegtársát a Honvédkórház Covid 2-es intenzív osztályán.

2021. December 02. 15:04, csütörtök | Belföld

Még egy évig pályázhatnak erdőtelepítésre a települések

A Vidékfejlesztési Programban még egy évig pályázhatnak a települések erdőtelepítési támogatásra, miután a pályázatok beadási határidejét 2022. december 31-ig meghosszabbították