Városlista
2021. szeptember 16, csütörtök - Edit

Hírek

2017. Április 12. 15:49, szerda | Helyi
Forrás: BAON

Második lett az országos döntőben a félegyházi Mirjam

Második lett az országos döntőben a félegyházi Mirjam

Arany fokozatú oklevelet és jutalmat vehetett át a 24. Országos Arany János Irodalmi Verseny döntőjében Könyves Mirjam, a Constantinum gimnáziumi tanulója, aki több száz nevező közül második lett a versenyen.

– Hosszas felkészülés előzte meg ezt a szép eredményt. A központilag megadott hét olvasmány alapos ismerete mellett esszéírásból és a szóbeli előadói készségből is ­jeleskedni kellett – nyilatkozta lapunknak Mindák József iskolaigazgató, felkészítő ­magyartanár.

Elmondta, Mirjam neves gimnáziumok, egyetemi gyakorlógimnáziumok tanulóival vette fel a versenyt, amit kiemelkedő eredménnyel zárt. A Nemzeti Tehetség Program keretében évről évre megszervezik a 9–10. évfolyamos tanulók részére az irodalmi versenyt, amely a megmérettetés mellett azért is fontos, mert az olvasottság és műveltség gyarapítását, a szövegalkotási és szóbeli előadói készséget, valamint gondolkodásmód fejlesztését egyaránt segíti. A művekhez kapcsolódó feladatokban különböző élethelyzetekre való reflektálás is megjelenik, amellyel a tanulók világlátása is szélesebb lehet – hangsú­lyozta az igazgató.

Címkék: Constantinum, Mirjam

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 16. 12:17, csütörtök | Helyi

Családi nap és garázsvásár a kiskunfélegyházi kutyamenhelyen

A Fido Bácsi Közhasznú Alapítvány szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt 2021. szeptember 18-án, szombaton a Csólyosi úti kutyamenhelyre a 13 és 16 óra között tartandó családi napra és garázsvásárra.

2021. Szeptember 15. 14:53, szerda | Helyi

150 éves az iskola

150 éves a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium a volt Tanítóképző, Testnevelési Gimnázium, Petőfi Sándor Gimnázium.

2021. Szeptember 15. 13:13, szerda | Helyi

Az újraélesztést és a defibrillátor használatát gyakorolták Petőfiszálláson

A Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda dolgozói az újraélesztést és defibrillátor használatát mutatták be a petőfiszállási Szentkúti Nappali Klubban.

2021. Szeptember 15. 11:48, szerda | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban friss anyakönyvi híreinket olvashatják.