Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 01. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Máris megteltek a hajléktalanszállók

Máris megteltek a hajléktalanszállók

Alig néhány napja érkezett meg a hideg időjárás, mégis több vidéki nagyvárosban százszázalékos kihasználtsággal üzemelnek a hajléktalanellátók. Egyre többen keresik fel a szociális intézményeket - tudatta az M1 Híradója.

Debrecen határában sátrakban, összetákolt fabódékban húzza meg magát a hajléktalanok egy része. Ők a hideg ellenére sem akarnak bemenni a szállóra. Az utcai szolgálat rendszeresen felkeresi őket, élelmiszert, gyógyszert és takarókat adnak a rászorulóknak. A fedél nélküliek többsége azonban a szállókat vagy a melegedőket választja ilyenkor, éppen ezért több vidéki városban már most telt ház van.

Figeczki Tamás, az Ökumenikus Segélyszervezet debreceni szociális központjának a vezetője az M1 Híradójának kedden elmondta: a segélyszervezet nappali melegedője a hét minden napján nyitva tart, az ünnepnapokat is beleértve. Meghosszabbított nyitva tartással várják a hajléktalanokat.

A fővárosban egyelőre még van hely, 90 százalékos a hajléktalanszállók kihasználtsága. Ez vélhetően annak is köszönhető, hogy az elmúlt évben 600-zal növelték a férőhelyek számát. Programokkal segítenek szállást keresni azoknak, akik a közterületeken éltek eddig. Idén először a hajléktalan párokat is támogatják.

A budapesti hajléktalanszállókon összesen 5500 férőhely van. Becslések szerint évente mégis 1200-an a szabadban vészelik át a telet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár