Városlista
2021. január 22, péntek - Vince

Hírek

2012. Február 21. 07:23, kedd | Bulvár
Forrás: mno.hu / MTI

Máris elárverezik Whitney Houston ruháját

Máris elárverezik Whitney Houston ruháját

Jövő hónapban elárverezik a közelmúltban elhunyt Whitney Houston amerikai énekes-színész egyik bársonyruháját és a Több mint testőr című filmben viselt fülbevalóját – jelentette be a Julien’s aukcióház hétfőn.

Az árverésen további hírességek relikviái is kalapács alá kerülnek, így például Charlie Chaplin sétapálcája, Clark Gable zakója, amelyet az Elfújta a szél című filmben használt és Charlton Heston botja a Tízparancsolatból.

Az aukciós házat vezető Darren Julien elmondta, hogy a celebritások tárgyai igen gyakran akkor válnak igazán értékessé, ha az illető távozik az élők sorából. „Ez bizonyítja, hogy ezek a tárgyak befektetésre valók. Úgy kell vásárolni és eladni őket, mint a tőzsdén. Jó időben kell megvenni, és jókor kell eladni, így növelik az értéküket” – magyarázta.

Arra a kérdésre, vajon nem túl korai-e Whitney Houston halála után az árverés, Julien azt válaszolta, hogy ez inkább „tisztelgés az életműve előtt”. „Ha elrejtenénk ezeket a tárgyakat a világ szeme elől amiatt érzett félelmünkben, hogy hátha megsértünk valakit, azzal nem nyerne senki. Holmija a halálával immár történelem, múzeumban lenne a helye. Olyan életet élt, és olyan volt a pályafutása, amilyen senkinek a világon” – tette hozzá.

Az énekes földig érő fekete bársonyruhájának kikiáltási ára ezer dollár, de nyilvánvalóan sokkal többért fog elkelni, hasonlóképpen a Több mint testőr fülbevalójához, amelyet hatszáz dollárra áraztak be.

mno / MTI

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 21. 08:00, csütörtök | Bulvár

Először számoltak meg elefántokat a világűrből

Először sikerült megszámolni állatokat mesterséges intelligenciával összekapcsolt műholdkamerákkal nagy kiterjedésű földrajzi térségében, ami fontos lépés a veszélyeztetett fajok populációinak megfigyelése terén.

2021. Január 19. 11:00, kedd | Bulvár

Gal Gadot főszereplésével készül kémthriller a Netflixnek

A Netflix szerezte meg a Heart of Stone című kémthriller forgalmazási jogait, amelynek főszerepét az izraeli filmcsillag, Gal Gadot játssza - osztotta meg értesülését a deadline.com hollywoodi hírportál.

2021. Január 16. 18:06, szombat | Bulvár

Húszéves a Wikipédia, a világ hetedik leglátogatottabb honlapja

Megalakulásának 20. évfordulóját ünnepli pénteken a mindenki által szabadon szerkeszthető online világenciklopédia, a Wikipédia, a világ hetedik leglátogatottabb honlapja.

2021. Január 16. 17:02, szombat | Bulvár

A hermelin lett az év emlőse

A hermelint választotta 2021-ben az év emlősének a Vadonleső program, amelyet az Agrárminisztérium (AM) és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet a Magyar Természettudományi Múzeum közreműködésével.