Városlista
2021. október 23, szombat - Gyöngyi

Hírek

2018. Március 21. 15:31, szerda | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Márciusi események a Koppányoknál

Márciusi események a Koppányoknál

2018. március 15-én a Kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület is képviselte magát a Petőfi téren megtartott Március 15-ei megemlékezésen.

A szemerkélő eső ellenére nagyszámú közönség rótta le tiszteletét a Márciusi Ifjak emlékére, a Koppányok teljes csapata is részt vett a színvonalas rendezvényen és elhelyezték a megemlékezés koszorúját.
Ugyanezen hosszú hétvégén március 17-én a csapat két íjászversenyen képviselte a várost.
Tamáskovics Gyula a Magyar Íjász Szövetség által rendezett Történelmi Fita Teremíjász Országos Bajnokságon vett részt Budaörsön, a sikeres kvalifikációját követően. Gyula szépen szerepelt a versenyen, azonban ezen a versenyen nem tudta hozni szokásos jó formáját, és a döntőbe 4 pont hiányában nem jutott be, így a rangos versenyt az jónak számító kilencedik helyen zárta vadászreflex íj kategóriában.
A csapat másik része Pátyra utazott, a versenyt a Pátyi lovascentrum és terápiás lovasparkba rendezték meg a Parkvárosi Vadászok Íjászcsapata.
A Lovascentrum és Terápiás Park 2004-ben kezdte meg működését a Zsámbéki-medencében, Pátyon.
A Terápiás Park 30 hektárnyi területen helyezkedik el, de a rossz időjárás miatt a megmérettetés a hatalmas lovardában került lebonyolításra. 22 célon ment a verseny, 2 D és 3 D célállományon. A verseny lebonyolítása rendkívül gördülékeny és gyors volt. A következő eredmények születtek:

Modern pusztai íj kategóriában:
Lovas Ferenc ifiként 1. helyen,
Felnőtt férfi kategóriában Szeibert Imre 2. helyen, Kis Csaba pedig 4. helyen végzett.
Senior férfiak között Dinnyés Gyula 4. lett.

Longbow íj kategóriában:
Rácz Nikolász felnőtt férfiak között 1. lett.

Vadászreflex kategóriában:
Felnőtt nők között Kis Mónika 6. helyen zárta a versenyt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 18. 08:25, hétfő | Helyi sport

A félegyházi birkózók ismét szép eredményt értek el

Kaposváron rendezték a Kötöttfogású Diákolimpia Országos Döntőjét, amelyen a 12-13 éves ifjú birkózók adtak számot tudásukról.

2021. Október 12. 18:09, kedd | Helyi sport

Szépen teljesített a Koppány csapat

2021. szeptember 25-én a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sportegyesület hat tagja utazott Gyulára egy meglehetősen mozgalmas íjász hétvégére.

2021. Október 11. 09:25, hétfő | Helyi sport

Szép eredmények születtek a birkózásban a hétvégén

Gyöngyösön rendezték a diák korosztály Kelet-magyarországi területi selejtezőjét, ahonnan a Kötöttfogású Diákolimpia Országos Döntőre juthattak be a legjobbak.

2021. Október 04. 09:38, hétfő | Helyi sport

Magyar aranyérem a ifjúsági triatlon Eb-n

A magyar csapat nyerte meg vasárnap a vegyes váltók küzdelmét a törökországi Alanyában rendezett ifjúsági triatlon Európa-bajnokságon.