Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Március 29. 12:16, kedd | Helyi
Forrás: MÁV

Március 31-ig érvényesek az előző féléves diákigazolványok

Március 31-ig érvényesek az előző féléves diákigazolványok

A köznevelési és felsőoktatási intézmények a 2015/2016-os tanév második félévében is érvényesítő matricákkal látják el a diákigazolványokat, amelyek így 2016. október 31-ig érvényesek.

A vasúti utazási diákkedvezmény igénybe vételének feltétele az érvényes diákigazolvány megléte. Utóbbi legfeljebb az adott oktatási intézmény által kiállított, ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolással pótolható. A MÁV-START felhívja a vonattal utazó diákok figyelmét, hogy az előző félévben kapott diákigazolvány-matricák március 31-ig használhatók.

A köznevelési és felsőoktatási intézmények a 2015/2016-os tanév második félévében is érvényesítő matricákkal látják el a diákigazolványokat, amelyek így 2016. október 31-ig érvényesek. Az új matricákat fentiek értelmében március végéig érdemes beszerezni.

A vasúttársaság arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak diákigazolványuk érvényességének meghosszabbításáról. A megállapított menetdíj vagy pótjegy árán felül ugyanis 8 ezer forint pótdíjat kell fizetnie annak, aki érvénytelen kedvezményre jogosító igazolvánnyal vagy igazolással veszi igénybe a kedvezményt, illetve jogosultságát nem tudja az előírt módon igazolni.

A MÁV-START vonataira 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak menetjegyet a diákok. A közoktatásban és a felsőoktatásban résztvevő nappali és esti tagozatos tanulók 90 százalékos havi-, félhavi-, illetve 30 napos bérletet is vásárolhatnak lakóhelyük vagy tartózkodási helyük és oktatási intézményük székhelye, illetve gyakorlati képzésük helyszíne között.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.