Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Február 28. 08:44, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Maratoni olvasás

Maratoni olvasás

A szokásokhoz hűen a Petőfi Sándor Városi Könyvtár adott otthont az évente megrendezésre kerülő Wass Albert felolvasómaratonnak, mely idén február 26-án vette kezdetét.

Városunkban immáron hetedik alkalommal rendezik meg a jeles eseményt, melyen Wass Albert művei mellett Reményik Sándor, Tamási Áron, Sütő András és más erdélyi magyar írók, költők műveinek felolvasásával elevenítik fel irodalmunk hagyatékát.

A rendezvény ötletgazdája Gulyás László népi muzsikus volt, s így a megnyitó szavak is minden évben őt illetik. Idén is, csakúgy mint eddig szinte kivétel nélkül minden iskola képviselteti magát, de szerencsére az érdeklődőkben sem szenved hiányt a rendezvény. A felolvasások ideje alatt (február 26. – február 27.) szinte minden időpontban teltház volt a könyvtár kamaratermében.

A felolvasómaraton az évek során irodalmi ünneppé nőtte ki magát, s ehhez méltán a könyvtár dolgozói igyekeznek családias hangulatot teremteni az érdeklődők és résztvevők számára. Ezúttal is pogácsával, szendviccsel és teával kínálták az eseményen megjelenteket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok