Városlista
2020. június 7, vasárnap - Róbert

Hírek

2014. November 30. 15:45, vasárnap | Helyi
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Marad a borongós, esős idő

Marad a borongós, esős idő

Túlnyomóan borult, párás, foltokban ködös időre van kilátás, csupán északkeleten vékonyodhat el a felhőzet.

Túlnyomóan borult, párás, foltokban ködös időre van kilátás, csupán északkeleten vékonyodhat el a felhőzet. Időjárásunkban a következő napokban nem várható számottevő változás, a keleten elhelyezkedő anticiklon peremén a hétvégén hideg, egyre nedvesebb levegő áramlik fölénk.

Ma a Dunántúlon, annak is főként a délkeleti felében előforduló sűrű ködfoltok csak lassan gyengülnek napközben. A keleti országrészben a kora délelőtti órákig esetleg előfordulhat jelentéktelen ónos szitálás.
A délnyugat felől érkező csapadéksáv (zömében eső) az éjszaka második felében az ország középső, északi részén okozhat átmenetileg ónos esőt. Később, napközben jellemzően eső várható ismét, majd napnyugtával és a légkör hűlésével a magasabban fekvő területeken (pl: Mecsek, Bakony), valamint az északi, északnyugati részeken lehet ismét ónos eső, valamint vegyes halmazállapotú csapadék (havas eső, gyenge havazás).
A hétfői csapadék maximuma várhatóan a Győr-Budapest-Békéscsaba tengelyben lesz, akár a 15-20 mm-t meghaladó 24 órás összeggel - olvasható Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 06. 14:00, szombat | Helyi

Szoros versenyben dőlt el a cím

Megyénk java, büszkesége, az egyik legkedveltebb itala volt ma a főszereplő a megyei pálinkaversenyen.

2020. Június 06. 12:00, szombat | Helyi

Három forgatókönyv szerint folytatódhat ősztől az oktatás

A változatok szerint vagy teljesen elfelejtjük a digitális oktatás új tapasztalatait, vagy részben adaptáljuk ezeket, vagy teljesen új korszak kezdődik az oktatásban.

2020. Június 06. 11:57, szombat | Helyi

A legeltetés ősi hagyomány

Hagyományosan Magyarországon Szent György napján lehet kihajtani a rétre az állatokat.

2020. Június 05. 17:26, péntek | Helyi

Trianon emlékére zúgtak a harangok

Június 4-én az Ótemplom előtti Magyarok Nagyasszonya-szobornál gyűltek össze a félegyháziak, hogy megemlékezzenek nemzeti összetartozásunk ünnepnapjáról.