Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 01. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Már trükköznek a Szép-kártyával

Már trükköznek a Szép-kártyával

Mivel a Széchenyi (Szép)-pihenőkártya használata során szabálytalanságok is történtek, a plasztiklapról szóló rendelet november végén hatályba lépő módosítása az ilyenkor alkalmazható szankciókat is rögzíti. Emellett bővülnek a kártya felhasználási lehetőségei, és lehetővé válik a kártyán lévő összeg öröklése is - írja a Magyar Nemzet.

Az utazási irodák Széchenyi-pihenőkártya-elfogadási gyakorlatával kapcsolatos piaci jelzések miatt átfogó ellenőrzést rendelt el a Nemzetgazdasági Minisztérium. A vizsgálatot lefolytató Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal számos szabálytalanságot tárt fel, amelyekből nagyrészt az derült ki, hogy az utazási irodák nem előre összeállított belföldi utazási csomagot értékesítettek – tudta meg a tárcától a Magyar Nemzet.

Ez azért szabálytalan, mert a pihenőkártya a belföldi turizmust hivatott élénkíteni, így nem használható például arra, hogy tulajdonosa külföldi utat fizessen ki vele. Emellett szabálytalan felhasználásnak minősül az is, ha az utas nem belföldi utazási csomagot vásárol, hanem csak a szállásközvetítésért fizet vele. Piaci forrásokból a lap azt is megtudta, hogy az ilyen esetekre jellemzően a versenytársak bejelentése nyomán derül fény. A trükközések miatt a kártyakibocsátók egyes szolgáltatókkal meg is szakítják a kapcsolatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton