Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Május 01. 18:13, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Már több mint 650 ezer menekült érkezett Magyarországra

Már több mint 650 ezer menekült érkezett Magyarországra

Immár több mint 650 ezer ukrajnai menekült érkezett Magyarországra, akik közül 108 ezren kértek és kaptak ideiglenes tartózkodási engedélyt

- jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 csatorna szombati műsorában. Bakondi György közölte: naponta 8-12 ezren érkeznek Ukrajnából és részben Románia területéről Magyarországra, így a menekültek száma várhatóan elérheti azt a 900 ezret, amit előre jelzett a kormány a háború kitörésekor.


Magyarország társadalmi összefogás nyomán eddig 40 milliárd forintot fordított a menekültek ellátására és ennek az összegnek csupán a 2 százalékát biztosította az Európai Unió - tette hozzá.

Mint elmondta, a háborús konfliktusnak súlyos gazdasági, társadalmi és politikai következményei vannak Európában, ám a kormány kellő higgadtsággal kezeli a helyzetet. A legfontosabb szempontja, hogy távol tartsa Magyarországot a háborúból és a háború árát ne a magyar embereknek kelljen megfizetniük.

Bakondi György kifejezte reményét, hogy az Európai Unió növeli az ukrajnai menekültek ellátásának támogatását. Mint ahogy abban is reménykednek, hogy egyszer megváltozik az Európai Unió 2015 óta tartó elhibázott migrációs politikája. Ugyanakkor, baloldali, liberális csoportok, Soros György által finanszírozott szervezetek továbbra is a legális migráció szervezését szorgalmazzák - jegyezte meg.

Címkék: háboró, menekült, Ukrajna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére