Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Április 22. 07:55, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu

Már nyáron rendelhető lesz az elektromos BMW i3

Már nyáron rendelhető lesz az elektromos BMW i3

A napokban belső forrásból szivárgott ki egy valósnak tűnő információ a BMW első teljesen elektromos szériamodelljével, az i3-mal kapcsolatban: az ötajtós típus végleges változata állítólag már július legvégétől vagy augusztustól megrendelhető lesz, tehát a zöld gondolkodású, tehetős potenciális ügyfelek még a nyár folyamán befizethetnek álmukra.

A megnevezett dátumok a gyári információk szerint egyelőre kizárólag előrendeléseket takarnak, az autó ugyanis csak néhány hónappal később tündökölhet végleges formájában. A bajorok minden bizonnyal a szeptemberi frankfurti autószalonra időzítik a hivatalos bemutatót, a debütálást követően pedig még az ősz folyamán, október vége körül megérkezhetnek az első darabok a márkakereskedésekbe.

A rendkívül modern, karbon vázzal büszkélkedő praktikus kisautó rögtön két formában fogja kelletni magát: egy kizárólag villanymotoros és egy egyelőre ismeretlen paraméterekkel rendelkező, aggregátként funkcionáló benzinmotorral kiegészített változatban – utóbbi összesen akár 300 kilométeres hatótávra lesz képes, míg az egyszerűbb, villanyos i3-mal 130-160 kilométert teljesíthetnek a leendő ügyfelek. Mindkét modell csúcsteljesítménye 170 lóerő, ami kitűnő menetteljesítményeket garantál a relatíve könnyű felépítésnek köszönhetően. Az árakkal kapcsolatban egyelőre nincsenek pontos információk, ám amennyiben hinni lehet az előzetes híreknek, a kizárólag villanymotoros i3 35 ezer, míg a benzines-elektromos körülbelül 38 ezer fontot kóstálhat, ami 12-13 millió forintnak felel meg.

Ezzel az i3 ára körülbelül az BMW 5-ös sorozatéval lesz összehasonlítható, és amennyiben tényleg sikerül a fenti összegek ellenében kínálni a négykerekűt, az elektromos BMW nem lesz drágább a hasonló koncepciójú Opel Amperánál, és körülbelül a Nissan Leaf szintjén mozoghat.

A propelleres márka második i-sorozatú járműve is rövidesen megérkezhet: állítólag 2014-ben számíthatunk az i8 sportautó végleges debütálására. Az összkerékhajtású, 360 lóerős hibrid sportautó döbbenetesen alacsony fogyasztás mellett produkál majd kitűnő menetteljesítményeket, de a fejlettségnek ára van: körülbelül 35 millió forintos indulóra számíthatunk.

Címkék: autó, bmw

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.