Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Január 02. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: hirado.hu

Már nem csak az év végén durrognak a pezsgők

Már nem csak az év végén durrognak a pezsgők

A pezsgőzés egyre inkább szokássá válik a születésnapokon, névnapokon és egyéb alkalmakkor.

A fiatalok körében is egyre népszerűbb az ital és az abból készített koktél.

Magyarország az 1890-es évektől kiváló pezsgőkultúrával bírt, nagy hagyománya volt a palackban érlelt pezsgők fogyasztásának egész évben. A magasabb minőségre ma is van igény, a hazai pezsgőfogyasztás főszezonja azonban még mindig szilveszter környékére tehető, pedig a pezsgő minden fogásnak és alkalomnak kiváló kísérője lehet.

- A pezsgőfogyasztás 45-50 százaléka az év utolsó két hónapjában történik, legalábbis termelőként ezt tapasztaljuk, ezt a mennyiséget szállítjuk ki a kereskedőknek. Előfordulhat, hogy a kereskedelemből való kimenetel még inkább decemberre tevődik - magyarázta Kovács György, a Törley Pezsgőpincészet Kft. ügyvezető igazgatója az M1 Magyar gazda című műsorában. A következő népszerű időszak - Kelet-Közép-Európával ellentétben - itthon nem húsvétra tevődik, hanem a nyári hónapokra - tette hozzá.

A fogyasztás mértékére jelentősen hatással van a hagyomány és kultúra is, melyek megvannak, de még fejlesztésre szorulnak. A pezsgő ugyanis nemcsak abból áll, hogy szilveszterkor durrantunk egyet, ami nagyon fontos része a pezsgőfogyasztásnak, és meg kell őriznünk, ám fejlődik a nyári, illetve a születésnapokon, névnapokon és egyéb alkalmakkor történő fogyasztás is, továbbá a fiataloknál is egyre népszerűbb az erjesztett ital és az abból készített koktél - fejtette ki Báno Zoltán, a Törley marketingvezetője.

Hogy melyik időszakban milyen fajta pezsgő a legkelendőbb, azt mindig az aktuális trendek határozzák meg. Magyarország követi is a világot, de el is tér tőle. Utóbbi az illatos pezsgők fogyasztásában mutatkozik meg leginkább, a muskotályos pezsgők nagyon kedveltek itthon - emelte ki Báno Zoltán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.