Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Április 09. 14:03, hétfő | Belföld
Forrás: STOP / MTI

Már megjelentek a multik is - további kétszázmilliós injekció következik

Már megjelentek a multik is - további kétszázmilliós injekció következik

A terveknek megfelelően tovább tart a Barcikai Ipari Park infrastrukturális fejlesztése.

Víz, szennyvíz, gázvezeték építés, közvilágítás fejlesztés és útépítés, továbbá a korábbi közművek kiváltása szerepel a csaknem 200 millió forint összértékű beruházás tartalmi elemei között - tájékoztatta a helyi önkormányzat szóvivője az MTI-t.

Göndör Judit közölte: a fejlesztéshez az Európai Unió és a magyar állam mintegy 99 millió forintnyi támogatást nyújtott. A beruházás 2010 őszén kezdődött el és a befejezési határidő 2012. június 30-a.

Arról is beszámolt, hogy a 840 ezer négyzetméter területű ipari parkba az elmúlt években már betelepült néhány multinacionális cég, helyi társaság és vállalkozó.

Kristonné Sipos Ágnes, a Polgármesteri Hivatal pályázati koordinátora hangsúlyozta: az igazi áttörést az jelenti majd, ha a jelenleg is folyamatban lévő infrastrukturális fejlesztések után a park egy komplexebb szolgáltatást tud majd nyújtani a potenciális befektetőknek.

A projekt során körülbelül 400 méter gáz- és 800 méter ivóvízvezeték épül ki, az előbbi a múlt év februárjában már el is készült. A tervezett szennyvízvezeték szintén 400, a közvilágítással ellátott út hossza pedig 504 méter. Ehhez társul még csaknem 700 méter 20 kilovoltos vezeték kiépítése is - ismertette a beruházás főbb paramétereit a szakember.

A Barcikai Ipari Parkban a jelenlegi ingatlanpiaci árakhoz képest kedvezményesen lehet hosszú távú bérleti szerződést kötni, vagy területet vásárolni. Emellett ingyenes úthasználattal, áram, gáz, szennyvíz csatlakozási lehetőséggel és egyéb kedvező szolgáltatásokkal szeretnék Kazincbarcikára vonzani az új beruházókat, cégeket - jegyezte meg.

MTI / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.