Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Április 02. 16:07, kedd | Belföld
Forrás: mti

Már lehet nevezni az Álljon meg egy novellára! pályázatra

Már lehet nevezni az Álljon meg egy novellára! pályázatra

Május elsejéig lehet beküldeni a minimum 3600, maximum 4000 leütés terjedelmű novellákat az idei Álljon meg egy novellára! pályázatra, amelynek legjobbja 300 ezer forintos pénzdíjban részesül.

A főváros és a megyeszékhelyek megállóiban korábban kihelyezett novellákkal a szervezők célja az volt, hogy szórakoztató perceket szerezzen a buszra vagy villamosra váróknak – áll az akciót koordináló JCDecaux közleményében.

Az első évben több mint 2500 pályázat érkezett a felhívásra, tavaly már 3800. Ezek közül választotta ki a Grecsó Krisztián író vezette zsűri a legjobbakat, amelyek szerzői között akadt ismert író, neurológus, marketinges és újságíró is.

Az idei pályaműveket Grecsó Krisztián mellett Antal Nikolett és Korpa Tamás, a Fiatal Írók Szövetségének társelnöke értékeli majd.

A nevezés idén is anonim módon történik, így a szerzők kilétére csak azt követően derül fény, hogy a zsűri kiválasztotta azt a húsz novellát, amelyeket az utazók 2019 nyarán olvashatnak országszerte.

Egy szerző legfeljebb három szépirodalmi alkotással nevezhet. A legjobbnak ítélt alkotás szerzője 300 ezer forintos pénzdíjban részesül, a második 200 ezer, míg a harmadik helyezett 100 ezer forintot kap.

A novellaíró pályázatról bővebb információk az akció oldalán olvashatók.

Címkék: novella, pályázat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során