Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Július 20. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: OrientPress

Már készülnek a Virágkarneválra Debrecenben

Már készülnek a Virágkarneválra Debrecenben

Idén 50 éves a Debreceni Virágkarnevál.

Magyarország egyik legnagyobb, legismertebb rendezvénye a félévszázados évfordulónak köszönhetően augusztus 13-21-ig a régmúlt legszebb pillanatainak megidézésével és sok újdonsággal várja az érdeklődőket. A hagyományos, augusztus 20-i virágkarneváli felvonulás mellett a Nagyerdei Stadionban ismét megrendezik az ünnepi aréna show-t. A Karneváléj színpompás virágkocsikkal, a legnagyobb hazai sztárok és több mint ezer külföldi és magyar fellépő közreműködésével ismét egy felejthetetlen összművészeti látványosságot ígér augusztus 20-án este.

A közmédia örömteli kötelessége, hogy eljuttassa a világ magyarsága számára a fontos, országos, sőt nemzetközi hírű rendezvényeket. Az 1966 óta minden évben megrendezett Debreceni Virágkarnevál pedig éppen ilyen. A Duna Televízió már nyolcadik éve sugározza élőben ezt a hazánk legismertebb rendezvényei közé tartozó színpompás virágkarnevált a Kárpát-medence magyar nézői számára. Bár az esemény évről-évre több százezer látogatót vonz a cívisvárosba, az érdeklődés iránta sokkal nagyobb. Így aztán azoknak, akik személyesen nem tudnak a helyszínen részesei lenni az augusztus 20-i rendezvénynek, a helyi televízióval együttműködve az otthonokba is elér a karneváli forgatag. A fantasztikus virágkocsik látványa egyedi attrakció. Az élményt pedig tovább fokozza, hogy az előző évekhez hasonlóan az idén is a világ számos pontjáról - többek között Argentína, Dél-Korea, Izrael, Oroszország, Olaszország és Erdély - érkeznek művészek, hogy osztozzanak az ünnep hangulatában.

Az idén 50 éves Debreceni Virágkarnevál határokon átívelő üzenete hordozza legszebb hagyományainkat, nemzeti értékeinket, csodálatos kultúránk látványát. A közmédia a színpompás rendezvényt immár nyolcadik éve élőben közvetítve elősegíti azt, hogy tovább erősödjék a Kárpát-medencei magyarság összetartozása. A virágkarnevál évről évre képes megújulni, mindig sikerül valami egyedit, újat varázsolni a programjaiba. Ugyanígy tesz a közmédia is műsoraival. Nincs ez másként az idei augusztus 20-i eseménnyel kapcsolatban sem. A Duna Televízió és az M1 idén még több műsorpercet sugároz Debrecenről. A hagyományos 180 perces virágkarneváli délelőtti közvetítésen kívül a karneváli készülődésről is láthatnak kisfilmeket, illetve az MTVA többször is élőben bejelentkezik, a virágkarneváli hét eseményeinek helyszíneiről.

A Virágkarnevál 50 éves történetének érdekességei:

  • eddigi felvonulásokon 550 virágkocsi vett részt
  • az öt kontinensről mintegy 60.000 fellépő érkezett Debrecenbe
  • a kompozíciók elkészítésében, a rendezvények lebonyolításában 100.000 fő segédkezett
  • a virágkocsikhoz a félévszázad alatt több mint 100 millió virágot használtak fel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.