Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2015. Szeptember 07. 12:24, hétfő | Belföld
Forrás: MÁV

Már 15 éves Európa legnagyobb vasúti élménymúzeuma: a Magyar Vasúttörténeti Park!

Már 15 éves Európa legnagyobb vasúti élménymúzeuma: a Magyar Vasúttörténeti Park!

A Vasúttörténeti Park Magyarország egyik különleges, világviszonylatban is egyedülálló múzeuma és programhelyszíne, a gyermekes családok kedvelt szórakozóhelye.

A Park szeptember 12-én, szombaton egész napos születésnapi rendezvénnyel várja a vasút szerelmeseit, fiatalokat, időseket és családokat. Ezen a nagy napon, azok, akik szintén idén ünneplik 15 éves születésnapjukat, ingyenesen léphetnek be a Vasúttörténeti Park rendezvényére.

Itt igazi gőzmozdonyok sorakoznak, amelyek vezetőfülkéjébe fel lehet szállni, ki lehet őket próbálni. A vendégek utazhatnak nagymozdonyon, tehetnek egy kört a fordító-korongon, vagy felülhetnek a kerti vasútra, sőt kipróbálhatják erejüket egy korabeli kézihajtányon. A mozdonycsodák birodalmában állomásozó legrégebbi gőzmozdony több mint 130 éves, ő áll a sor elején, a másik végén pedig igazi óriások, ahol a gyerekek még a kerék tetejét sem érik fel. A kisebbek álma a kerti vasút, amely 850 méter hosszan kanyarog a park területén alagúton át, majd kis tó feletti hídon keresztül tér vissza a kiinduló állomásra. Mindezt egy helyen!

Szeptember 12-én a 15 éves Vasúttörténeti Park nagyszabású születésnapi rendezvényt szervez, melynek előestéjén, szeptember 11-én a világhírű Benkó Dixieland Band ad koncertet az Orient csarnokban. A szombati jubileumon igazi felfűtött nagy gőzmozdonyokkal találkozhatnak a látogatók, melyek parádés felvonulása és versenye után ki lehet próbálni a gőzösök vezetőfülkéjében utazást is. A szervezők a programot további zenei „ínyencségekkel” tarkítják, így lesz fúvós zenekar, musical-operett gála, valamint 18:30-tól a nap záróakkordjaként és sztárfellépőjeként Somló Tamás ad 1 órás koncertet.

A Vasúttörténeti Park születésnapi hétvégéjét tehát egyszerűen nem lehet kihagyni, mert a muzeális értékek és a különleges élmények mellett a vasúti és a zenei programok nem mindennapi ötvözete várja a látogatókat!

A Benkó Dixieland Band koncertjére jegyvásárlás elővételben és a jubileum rendezvény részletes programja a www.vasuttortenetipark.hu honlapon található.

Szeptember 12-én a Magyar Vasúttörténeti Park egyik alapítója, és korábbi üzemeltetője a MÁV Nosztalgia Kft. különvonatokat indít a jubileumi rendezvényre. A nosztalgiajáratok Budapest-Nyugati pályaudvar - Vasútmúzeum megállók között közlekednek. (Vonatindulásokról részletes információ a www.mavnosztalgia.hu honlapon).

A különvonatokra elővételben jegyek válthatók a MÁV Nosztalgia Jegyirodában (Nyugati pályaudvar 10. vágány mellett Tel.: 269-5242) egységesen 700 Ft/fő áron, melyek oda-vissza útra érvényesek.

12-én a MÁV Nosztalgia Kft. adománygyűjtő akció szervez, melynek keretében a nosztalgiaflotta egyik tagja - a 3 részes kormányzati motorvonat „Ezüst nyíl” - felújításához járulhatnak hozzá a Park látogatói. A rendezvényen az „Ezüst Nyíl” kiállításra kerül.

Fő gasztronómiai attrakció az Óriásbogrács lesz, melyben 3000 adag egytálétel készül a helyszínen, melyre a MÁV Nosztalgia Kft. minden adományozót szeretettel meghív. A látogatókat friss csapolt sör is várja MÁV Nosztalgia büfékínálatában.

Minden korosztálynak szól az „Élményvonat és Nosztalgia Infopont” aktuális utazási ajánlatokkal, Törzsutas kedvezményekkel, gyereksarokkal és Totójátékkal értékes nyereményekért.

Magyar Vasúttörténeti Park

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 08:12, szerda | Belföld

Profession.hu: a magyar munkavállalók elsősorban a bér alapján választanak munkahelyet

A munkavállóknak globálisan állásuk hosszú távú biztonsága a legfontosabb szempont egy állás kiválasztásánál, Magyarországon viszont a bérezés áll az első helyen

2024. Július 24. 08:05, szerda | Belföld

Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe

Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe

2024. Július 24. 08:03, szerda | Belföld

Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között

Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kedden az MTI-vel.

2024. Július 24. 08:00, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a beruházásösztönzési stratégia fókuszában most a délnyugat-magyarországi térség áll

A kormány beruházásösztönzési stratégiájának fókuszában most a délnyugat-magyarországi térség áll, a cél elősegíteni a régióbeli vármegyék iparának gyors fejlődését