Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Szeptember 01. 14:57, hétfő | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Mammográfiai emlőszűrés Félegyházán

Mammográfiai emlőszűrés Félegyházán

Népegészségügyi program keretében a Kiskunfélegyházán élő 45-65 éves hölgyek részére emlőszűrés a MaMMa Zrt. közreműködésével 2014. szeptember 1 és 11 között.

A szűrőbusz nyitvatartási ideje: 8-12 és 12:30 – 16:30.
A szűrés helye: Kiskunfélegyháza, Sportcsarnok parkolója.

Amennyiben nem tud megjelenni a behívólevélen szereplő időpontban, új dátumot kérhet személyesen a szűrőbuszon, vagy a 06-30/257-2836-os telefonszámon.

A mammográfiás szűrővizsgálat segítségével elérhető a korai felismerés és kezelés. A csúcstechnikájú digitális készülék nagy felbontású, korszerű technikával működik, ezért a legkisebb elváltozásokat is feltünteti a röntgen képen. a képet a memóriájában tárolja, így a következő szűréskor már nem kell az előző leletet magával hoznia a páciensnek. A kiértékelés két szakorvos által az eddiginél sokkal gyorsabb ütemben történik, mert a felvételek digitális úton kerülnek továbbításra a szakorvosokhoz. Nagyon érzékeny készülék, minimális a mellre gyakorolt nyomás, ezért mondhatni fájdalommentes a vizsgálat.
Aki betöltötte a 40. életévét és nincs konkrét panasza, valamint legalább egy év és egy nap eltelt az előző mammográfiás vizsgálata óta (ha volt egyáltalán), a háziorvostól kérhet beutalót a szűrőbuszra, vizsgálatra, de időpontot is kell egyeztetni a szűrőbuszon, vagy a fenti telefonszámon.
A lelet postán történő kiküldése érdekében kb. 490,-Ft-ot szíveskedjen magával vinni a szűrésre!

Kérjük a hölgyeket, hogy saját érdekükben vegyenek részt a szűrővizsgálaton!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.