Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Február 11. 15:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Malév: napokon belül indulhat a felszámolás

Malév: napokon belül indulhat a felszámolás

Napokon belül elrendelheti a bíróság a Malév felszámolását. A cégnél bejelentették: csoportos létszámleépítést hajtanak végre, amelynek részeként több mint kétezer munkavállalót elbocsátanak.

A Fidesz frakcióvezetője szerint jelenleg nincs esély a cég újraindítására, a rendkívüli vagyonfelügyelő azonban lehetségesnek nevezte egy új nemzeti légitársaság létrehozását. Eközben újabb két lízingelt repülőgép szállt el a Malév kötelékéből - írja a Magyar Hírlap.

Varga Jenő, a cég rendkívüli vagyonfelügyelője azt mondta, a Malév összes kötelezettsége február elsején meghaladta a 120 milliárd forintot, beleértve a kisebbségi tulajdonos, az orosz VEB Bank 120 millió eurós követelését. A Budapest Airportnak 14 millió euróval tartozik a Malév. Varga Jenő lehetségesnek nevezte egy új nemzeti légitársaság létrehozását. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője viszont azt mondta: „Jelenleg nincs olyan megoldás, amely pozitív választ adna arra a kérdésre, lesz-e új nemzeti légitársaság.” Tegnap hivatalosan is bejelentette a Malév: 2600 munkavállalójából csoportos létszámleépítés keretében 2080-at elbocsát.

Közben a kormány módosította a rendkívüli intézkedésekről szóló rendeletét: a kártalanítás és segítségnyújtást végzők közé bevonják a Malév Air Tours Kft.-t és a Malév GH Földi Kiszolgáló Zrt.-t. Továbbá a hoppon maradt utasoknak az a kiadása téríthető meg, amely a menetjegyek más járatra vagy járatokra történő átfoglalásával,menetjegy vásárlásával vagy más közlekedési mód igénybevételével kapcsolatban felmerült. Megtéríthetők a várakozás ideje alatti étkezés és a frissítők, esetleges szállodai szolgáltatás, s a reptér és a szállás közötti szállítás arányos költségei.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: malév

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során