Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Május 01. 12:45, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Május 1. - Az LMP elküldte zöldmunkahely-teremtési koncepcióját a szakszervezeteknek

Május 1. - Az LMP elküldte zöldmunkahely-teremtési koncepcióját a szakszervezeteknek

Az LMP május elsején elküldte zöldmunkahely-teremtési, valamint az új munka törvénykönyvére vonatkozó koncepcióját a szakszervezeti konföderációknak - jelentett be Szél Bernadett, az LMP társelnöke a párt budapesti majálisán tartott sajtótájékoztatón.

A párt tárgyalásokat kezdeményez annak érdekében, hogy a választásokra már egy társadalmi egyeztetésen túljutott, valóban a magyar emberek érdekeit tükröző programot tudjanak felmutatni - tette.
Az országgyűlési képviselő azt mondta: ma Magyarországon a munkával kapcsolatban nincs mit ünnepelni. Arra van lehetőség, hogy megnézzük a tényeket, hogy az ország milyen állapotban van, és megkeressük a kitörési lehetőségeket, amelyek segítségével kormányváltás esetén Magyarország előre tud haladni a munka világában - tette hozzá Szél Bernadett.
A független országgyűlési képviselő kiemelte: a Fidesz legfontosabb, az egymillió új munkahely teremtéséről szóló választási ígérete csúfosan megbukott. Nemhogy nem sikerült új munkahelyeket teremteni, hanem "2008 óta nem voltunk olyan rossz helyzetben, mint most". Ezt az emberek érzik a bőrükön, érzik a mindennapokban, így a "kormányzati sikerpropaganda" ebben a tekintetben teljesen felesleges - tette hozzá.
Szél Bernadett szerint a kormánynak legalább két kézenfekvő lehetősége lenne, hogy viszonylag gyorsan munkahelyeket teremtsenek az országban. Az egyik az energiahatékonysággal van összefüggésben, de ehelyett "egy álságos rezsicsökkentést" kaptak az emberek. A másik lehetőséget a szövetkezetek jelentenék, a kormány viszont jó ideje halogatja, hogy átfogó szövetkezeti törvénymódosítást dolgozzon ki. Pedig az LMP szerint "a zsákutcás közmunkaprogramok" helyett ez valódi lehetőséget jelentene a vidék számára. A világon több mint 3 milliárd ember dolgozik szövetkezeti formában, olyan szinten, hogy el tudja tartani magát és családját - hangsúlyozta a képviselő.
A párt társelnöke elmondta: az LMP zöld majálisára látogatók egy olyan párttal találkozhatnak, amely nem eladó, a kétharmaddal szemben is Magyarország és a magyar családok érdekeit képviseli.
Az LMP városligeti majálisán a gyerekeket ugrálóvárral, arcfestéssel és különböző ügyességi játékokkal várják, a felnőttek számára pedig különböző társadalmi kérdésekről tartanak beszélgetéseket.

Címkék: Pártok-LMP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár