Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Május 22. 16:01, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Magyarországról korlátozások nélkül lehet beutazni Romániába

Magyarországról korlátozások nélkül lehet beutazni Romániába

A Magyarországról érkezők korlátozások nélkül beutazhatnak Romániába, miután a román hatóságok pénteken Magyarországot az ezt lehetővé tevő zöld jelzésű országok közé sorolták.

Eddig Magyarország a sárga jelzésű országok listáján volt. A zöld besorolású országokból érkezők korlátozások nélkül beléphetnek Romániába.

A bukaresti hatóságok a múlt héttől azokat az országokat sorolják az úgynevezett zöld zónába, ahol az utóbbi két hétben az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek aránya lakosságarányosan másfél ezrelék vagy alacsonyabb. A sárga zónába a másfél és három ezrelék közötti fertőzési rátájú országok tartoznak, a három ezrelék feletti lakosságarányos fertőzési rátájú országokat pedig a vörös zónába sorolják.

Az országok besorolásának frissítéséről szóló határozatokat azok elfogadásától számított 24 óra múlva alkalmazzák.

Pénteken Romániában 484 új koronavírusos fertőzöttet jegyeztek fel a hatóságok, és 49 fertőzött beteg vesztette életét a járvány miatt.

A WizzAir diszkont légitársaság szintén pénteken jelentette be, hogy június 6-áig több romániai repülőtérről kilenc ország célállomásai felé 27 járatot indít újra fokozatosan, a jegyek péntektől foglalhatók. A légitársaság Németország, Olaszország, Spanyolország, Svájc, az Egyesült Királyság, Portugália, Hollandia, Franciaország és Málta irányába indítja újra járatait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.