Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2019. Február 01. 11:30, péntek | Helyi
Forrás: HVG

Magyarországra is jutott a beteg lengyel marhák húsából

Magyarországra is jutott a beteg lengyel marhák húsából

Rejtett kamerás felvételek buktatták le a vágóhidat, az állatok járni sem tudtak.

Tizenegy európai országba, köztük Magyarországra is érkezett marhahús arról a lengyelországi vágóhídról, ahol súlyosan beteg állatokat vágtak le – írta a BBC. Az ország északkeleti részén, Ostrow Mazowiecka közelében található üzemet a TVN 24 televízió rejtett kamerás felvételei buktatták le. Ezen az látható, hogy az állatok lábra sem tudtak állni, úgy kellett őket a vágóhídra vonszolni.

Figyelem! A nyugalom megzavarására alkalmas képek következnek!

A lengyel főállatorvos szerint a vágóhíd tulajdonosai még arra is vigyáztak, hogy a beteg állatokat éjszaka vágják le, hogy elkerüljék az ellenőrzést. Pawel Niemczuk hangsúlyozta, hogy egyetlen üzletbe sem került a húsból.

A lengyel hatóságok azonnal riasztást adtak ki az EU élelmiszer- és takarmánybiztonsági rendszerén keresztül, a vizsgálat szerint a húsból Magyarországra is szállítottak. A többi érintett ország Észtország, Finnország, Franciaország, Litvánia, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Németország és Szlovákia.

A botrányban összesen 9 és fél tonna hús lehet érintett, ebből 2 és fél tonna érkezett a fenti országokba.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azt közölte: az érintett vágóhídról mintegy 290 kg termék érkezett hazánkba. A nyomon követési vizsgálatot haladéktalanul megkezdték. Ez alapján a beérkezett tételeket hiánytalanul sikerült zárolni, azok nem jutottak el a magyar fogyasztókhoz.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Címkék: marhák, vágóhíd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.