Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. December 23. 08:50, kedd | Belföld
Forrás: Objektív Hírügynökség

Magyarországi kerékpártúrára bíztatnak a német szaklapok

Magyarországi kerékpártúrára bíztatnak a német szaklapok

Az Általános Német Kerékpáros Klub (ADFC) felmérései szerint a Duna menti nemzetközi kerékpárút osztrák szakasza a németek legnépszerűbb túraútvonala.

Az Általános Német Kerékpáros Klub (ADFC) felmérései szerint a Duna menti nemzetközi kerékpárút osztrák szakasza a németek legnépszerűbb túraútvonala. Annak érdekében, hogy a kirándulás ne Bécsben érjen véget, az MT Zrt. németországi képviselete évek óta szorgalmaz megjelenéseket az út magyarországi szakaszáról a legnagyobb példányszámú kerékpáros lapokban.

Ennek eredményeként legutóbbi számában a Duna menti kerékpárút magyar szakaszát is szerepelteti utazási ajánlatai között a Radwelt, az ADFC magazinja. A második legnagyobb példányszámú német kerékpáros magazin, a RADtouren november/decemberi számában a Duna menti kerékpárút Budapesttől délre fekvő szakaszát mutatja be. Az olvasó hazánkkal kapcsolatban megtudhatja, hogy a túra kiindulópontja, Budapest, saját egyéniséggel és színes történelemmel bíró világváros, ahol a gyönyörű épületek és fürdők mellett a Vásárcsarnok egyedülálló gasztronómiai kínálata is ámulatba ejti a látogatót. A magyarországi szakaszon továbbhaladva a Duna menti barátságos táj, Ráckeve, Dunavecse, Solt, a paprika hazája, Kalocsa, a halászlevéről is híres Baja teszi izgalmassá a kirándulást. A szerző, Klaus Herzmann az MT Zrt. meghívására augusztusban járt hazánkban, s a fenti beszámoló mellett saját blogjában, több részletben is megosztja majd tapasztalatait követőivel: http://klaus-herzmann.de/2014/10/3-tage-budapest/

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -