Városlista
2021. december 4, szombat - Barbara, Borbála

Hírek

2015. Szeptember 05. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Magyarország továbbra is biztonságos turisztikai célpont

Magyarország továbbra is biztonságos turisztikai célpont

Magyarország továbbra is biztonságos, az ideérkező turisták biztonságát a hatóságok teljes mértékben garantálni tudják.

- hangsúlyozta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára pénteken a budapesti Szent István-bazilika előtt tartott sajtótájékoztatón.
Hozzátette: a turisztikai látványosságok távol esnek a menekültválság helyszíneitől, a hazai turisztikai forgalom békében, jó hangulatban zajlik, a turisztikai célpontoknál semmilyen feszült helyzet nem alakult ki.

Ruszinkó Ádám emlékeztetett arra, hogy Magyarországra igen rövid idő alatt nagyszámú menekült érkezett, de ez sem a közbiztonságban, sem az egészségügyben, sem a vagyonbiztonságában nem rejt önmagában veszélyt.
A helyettes államtitkár elmondta, hogy a bekért adatok alapján a budapesti repülőtéren semmilyen jelét nem észlelték a leginkább a vasúti pályaudvarok környékén előidézett migráns helyzetnek.

A közúti közlekedés fennakadásoktól mentes, a migránsok száma a Déli pályaudvaron elenyésző, a Nyugati pályaudvaron kisszámban vannak jelen, a Keleti pályaudvaron viszont sokan vannak, onnan csütörtök óta nem indul közvetlen vonat Nyugat-Európába - mondta a helyettes államtitkár, jelezve, a Magyarországról Nyugat-Európába utazóknak azzal a kellemetlenséggel kell számolniuk, hogy Hegyeshalomnál vagy a szlovák határnál át kell szállniuk egy másik vonatra.

Erdei Bálint, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége elnöke kiemelte, mindent megtesznek azért, hogy hitelesen tájékoztassák az utazási irodák partnereit.

A szakmai szövetség elnöke is hangsúlyozta, hogy Budapest és Magyarország biztonságos, a főváros esetében egyetlen kritikus pont a Keleti pályaudvar. A vonatközlekedésben vannak fennakadások, az utazási irodák partnereiken keresztül vonatpótló buszokkal igyekeznek segíteni a vendégeknek - tette hozzá az elnök.

Erdei Bálint fontosnak nevezte, hogy a nyugati sajtóban megjelenő sokkoló képek mellett békés, reális képet adó felvételek is megjelenjenek Budapestről, hiszen a turisták nincsenek veszélyben.

Nincs tudomásuk arról, hogy külföldi turistát atrocitás ért volna, bár érkeznek hozzájuk aggódó kérdések a külföldi partnerirodáktól a budapesti helyzettel kapcsolatban, megnyugtató választ tudnak adni, és várják szeretettel a vendégeket - mondta Erdei Bálint.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 04. 05:00, szombat | Belföld

Több mint 16 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az előző héten

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint november 22. és 28. között az országban 16 200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel

2021. December 03. 19:01, péntek | Belföld

Lesz elegendő hazai hal karácsonyra

A kedvezőtlen körülmények ellenére nem csökkent jelentősen a tógazdaságok halhozama, így lesz elég hazai hal karácsonyra.

2021. December 03. 18:09, péntek | Belföld

Tíz év alatt negyedére csökkent az adóelkerülés mértéke

Az elmúlt 10 évben negyedére csökkent az adóelkerülés Magyarországon - erre hívta fel a figyelmet pénteki Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter az Európai Bizottság tanulmányára hivatkozva.

2021. December 03. 17:08, péntek | Belföld

Uniós pályázati csalás miatt ítéltek el három férfit Szegeden

Egy szegedi turisztikai fejlesztés támogató uniós pályázat során elkövetett csalás miatt ítélt el első fokon három év három hónap és két év két hónap közötti börtönbüntetésre három férfit pénteken a Szegedi Törvényszék.