Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Február 12. 11:00, csütörtök | Belföld

Magyarország egyre népszerűbb az izraeli utazók körében

Magyarország egyre népszerűbb az izraeli utazók körében

Magyarország három éve folyamatosan részt vesz Tel Aviv és a térség legnagyobb turisztikai rendezvényén, az IMTM kiállításon, mely idén 21. alkalommal, február 10. és 11. között várja a látogatókat

Magyarország három éve folyamatosan résztvesz Tel Aviv és a térség legnagyobb turisztikai rendezvényén, az IMTM (International Mediterranean Tourism Market) kiállításon, mely idén 21. alkalommal, február 10. és 11. között várja a látogatókat – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az MT Zrt.

A hazánk turisztikai vonzerőit bemutató magyar nemzeti standon a Magyar Turizmus Zrt. mellett 5 társkiállító, a Danubius Hotels Group, a Robinson Tours, a Budapesti Turisztikai és Fesztivál Központ, a Royal Verecke Travel és az 1000 Út Utazási Iroda kínálja szolgáltatásait. A magyar pavilont Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára nyitotta meg kedden. Az államtitkár, Dr. Nagy Andor izraeli nagykövet és Márki Gábor külgazdasági szakdiplomata magyar borral fogadta Amir Halevy izraeli turisztikai miniszterhelyettest a magyar standon, akinek ajándékként egy Puskás labdát adtak át. Magyarország egyre népszerűbb úti cél az izraeli utazók körében: a KSH adatai szerint 2014-ben több mint 250 ezer vendégéjszakát töltöttek el hazánk kereskedelmi szálláshelyein az ázsiai országból érkezők. Ez közel 60%-os növekedés a 2007-es adathoz viszonyítva és 11%-kal több, mint a 2013-as adat. Izrael jelenleg a 14. legfontosabb küldőpiacunk, egy év alatt három helyet lépett előre. A beutazó forgalom növekedése a légitársaságokkal való jó együttműködésnek is köszönhető: több neves izraeli sajtóorgánum képviselője járt Magyarországon a közelmúltban a Magyar Turizmus Zrt. és légitársaságok közös szervezésében. A tanulmányutak nyomán számos pozitív hangvételű cikk született hazánkról. Az izraeli lakosság utazási kedve évek óta nő. Míg 2000-ben 3,5 millió, addig 2011-ben közel 4,5 millió kiutazást tartott nyilván az izraeli statisztikai hivatal. Magyarországot vonzó turisztikai célpontként tarják számon, országunk légi úton könnyen elérhető. Kulturális értékeinken és a zsidó vallási örökségeinken kívül a gyógyvizeket és az orvosi szolgáltatásokat keresik. Jelentős a családos és szabadidős utazások száma is, melyek egyik célpontja a Balaton. A legismertebb és legkeresettebb úti cél és termék ugyanakkor egyértelműen Budapest és a városlátogatás. Az izraeli turisták átlagosan 3,5 napot töltenek Magyarországon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -