Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Január 15. 09:39, csütörtök | Helyi
Forrás: Objektív Hírügynökség

Magyar zöldségek és gyümölcsök a berliniek asztalán

Magyar zöldségek és gyümölcsök a berliniek asztalán

Berlinben tíz magyar vállalat számára nyílik bemutatkozási lehetőség 2015. február 4. és 6. között!

A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága az idei Fruit Logistica kiállításon, Berlinben tíz magyar vállalat számára biztosít bemutatkozási lehetőséget 2015. február 4. és 6. között – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az MT Zrt.

Fontosnak tartják, hogy olyan magyar zöldség- és gyümölcstermelő, -feldolgozó, illetve kereskedő vállalkozások kapjanak bemutatkozási lehetőséget, amelyek a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tudnának önálló megjelenést finanszírozni, bár rendelkeznek megfelelő minőségű és mennyiségű áruval. A magyar élelmiszerek magas beltartalmi értékének és ellenőrzött minőségének hangsúlyozásával igyekszik az MT Zrt. támogatni a magyar zöldség és gyümölcs piaci pozícióját külföldön is. Németország hagyományosan a magyar agrárgazdaság kiemelkedő jelentőségű piaca. 2014 első kilenc hónapjában a Németországba irányuló export értéke 862 169 000 eurót, azaz mintegy 274 milliárd forintot tett ki.

Munkájukat a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezettel és Terméktanáccsal (FruitVeB) szorosan együttműködve végzik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.