Városlista
2022. december 6, kedd - Miklós

Hírek

2016. Július 09. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: OrientPress

Magyar testfestők világsikere az alpesi Riviérán

Magyar testfestők világsikere az alpesi Riviérán

Magyar csapat még soha nem ért el ilyen eredményt ebben a kategóriában.

A Wörthi-tó mellett, az alpesi Riviérán tartott háromnapos rangos versenyen több mint 50 országból érkeztek a versenyzők a World Bodypainting Festivalra, hogy a legszebb testfestésekkel és újításokkal kápráztassák el a szakmai zsűrit, és a rendezvényre kilátogató 30 ezer érdeklődőt is.

Az artistic-kus smink és extrém fashion irányvonalat képviselő budapesti Kreatív Sminkműhely, amelyet Amin B. Ildikó és Vadócz Edina világbajnok mesterek alapítottak, már hét éve résztvevői a testfestők világversenyének. A magyar versenyzők számos nemzetközi verseny mellett a WBF-versenyen 2013-ban megnyerték az Open kategóriát, de idén a sokkal nagyobb kihívásnak és kreatív tudás bizonyításának számító maszkosok versenyén, a Special Effect (SFX) kategóriában indultak. Vadócz Edina és Lengyel Gergő testfestő-SFX művészek az elődöntőn a földönkívüli bogár kinézetű kompozícióval indultak a „Metamorfózis” témakörben. A speciális kategóriában indult magyar csapat alkotásának elkészítésére mindössze 7 óra időkeret állt rendelkezésre. A modellt ennyi idő alatt kell úgy átvarázsolni, hogy a több mint három órán át tartó fotózást és zsűrizést kibírja, majd az esti bemutatón is tökéletes legyen az alkotás.

Amin B. Ildikó elárulta, nem csak a szilikon anyag és a festék tartóssága, hanem az időjárás is nagyban befolyásolja a munkát. Megjegyezte, az első napon a magyar csapat modellje, a 19 éves Cseh Fanni Henriett, táncművész, a sátorban, 40 fokos kánikulában rosszul lett, mentőt kellett hozzá hívni, majd vasárnap, a döntőn már 16 fokban és esőben kellett dolgozniuk. A magyar csapat munkája olyannyira meggyőzte az SFX világsztárjainak számító zsűrit, hogy a második legjobb ponteredménnyel juttatták be a magyar csapatot a döntőbe.

A döntő versenytémája a „Propaganda” volt, és ebben a magyar csapat olyan különlegeset alkotott, ami a szakmai zsűrit is meglepte, mert ilyen megoldást és kreatív ötletet még soha nem láttak. Az SFX ragasztásokban Halák László designer által programozott ledeket használtak, így a háromdimenziós, dobogó szívet ábrázoló alkotás, amely nemzetközi zsűrit lenyűgözte. A precíz munkát, a remek kompozíciót és a technikai újításokat értékelve a zsűri úgy döntött, a világbajnokság ezüstérmével jutalmazzák a magyar művészeket. Amin B. Ildikó, a Kreatív Sminkműhely alapítója rendkívül büszke kollégáira, mert magyar csapat még soha nem ért el ilyen eredményt ebben a kategóriában.

A Kreatív Sminkműhely nem csak hazai sztárokkal és celebekkel, hanem nemzetközileg is ismert és elismert művészekkel dolgozik, és fotózásokon, nemzetközi produkciókban, divatbemutatókon működnek együtt, de a csapat tagjai dolgoztak már filmes produkciókban is.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 05. 10:15, hétfő | Helyi

Elismeréseket adtak át a X. Agrárszektor Konferencián

A napokban rendezték meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely idén volt a tízedik a 2013 óta tartó, év végi portfoliós agrárkonferenciák sorában.

2022. December 05. 08:06, hétfő | Helyi

Lezárt akta: parfüm szimpla whiskyvel

A kiskunfélegyházi nyomozók vádemelést javasolnak az ellen a helyi férfi ellen, aki néhány nap alatt nyolc bűncselekményt követett el.

2022. December 04. 09:32, vasárnap | Helyi

Felgyúlt a második gyertya is városunk adventi koszorúján

December 3-án, ünnepélyes keretek között gyújtották meg a második gyertyát a város adventi koszorúján a Polgármesteri Hivatalnál.

2022. December 04. 07:54, vasárnap | Helyi

A könyvtárba már megérkezett a Mikulás

December 3-án Mikulásváró családi szombat délelőttre invitálták a kisgyermekes családokat a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.