Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2015. Április 12. 09:00, vasárnap | Belföld
Forrás: hirado.hu

Magyar rekord: tízmillióval akartak lefizetni két pénzügyőrt

Magyar rekord: tízmillióval akartak lefizetni két pénzügyőrt

Tízmillió forinttal akarta megvesztegetni a pénzügyőröket egy cigarettacsempész. Apa és fia nagyjából 13 milliót érő szerb adójegyes szállítmányt vitt egy lakóautóban, amikor megállították őket.

Tízmillió forinttal akarta megvesztegetni a pénzügyőröket egy cigarettacsempész. Apa és fia nagyjából 13 milliót érő szerb adójegyes szállítmányt vitt egy lakóautóban, amikor megállították őket. 5-5 milliót adtak volna a két pénzügyőrnek, ha elengedik őket. Most ők kaphatnak 5 év börtönt.

Lefoglalt bűnjel található a NAV Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatósága udvarán. A német rendszámú lakóbuszban 15 ezer doboz cigarettát csempésztek be Szerbiából Magyarországra. A buszt a 32-es úton, Hatvan közelében, egy rutinellenőrzésre állították meg az adóhatóság bevetési főigazgatóságának járőrei. A pénzügyőröknek gyanús lett a jármű, ezért cigarettakereső kutyával vizsgálták át.

A jármű falai között és a beépített ágy üregében közel 15 ezer doboz szerb adójegyes cigarettát találtak. Amikor ez megtörtént, a sofőr megpróbálta megvesztegetni a két járőrt 5-5 millió forinttal. Ezt azonban ők nem fogadták el, hanem azonnal értesítették a pénzügyi nyomozókat – közölte Kovács Dorina, NAV Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatósága sajtóreferense.

A pénzügyi nyomozók a sofőrt előállították, és hivatali vesztegetés miatt feljelentették a rendőrségen. A jászberényi férfit és fiát, aki vele utazott, orgazdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és lefoglalták a 13 millió forint értékű csempészett cigarettát, valamint a 10 millió forintot érő lakóbuszt is.

A tízmillió forintos vesztegetés rekordnak számít Magyarországon. Ekkora összeggel még soha senki nem bukott meg közúti ellenőrzéskor. A vesztegetők általában 5 és 50 ezer forint közötti összegekkel próbálják meg elkerülni a szabálysértés vagy bűncselekmény miatti felelősségre vonást. A két pénzügyőr, aki havonta körülbelül 120 ezer forintot visz haza, több mint három évi fizetésnek megfelelő kenőpénzt utasított vissza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 29. 06:00, csütörtök | Belföld

Hamarosan indulnak a kifizetések a Napenergia Plusz programban

Megszülettek az első támogatói döntések a Napenergia Plusz programban, tavasszal pedig megkezdődhetnek a kifizetések, megindulhat a modern napelemes rendszerek telepítése

2024. Február 28. 09:19, szerda | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Macron elnök kijelentése aggodalomra ad okot

Aggodalomra ad okot Macron elnök kijelentése, ezért is nagyon fontos, hogy Magyarország fenntartsa álláspontját:

2024. Február 28. 09:17, szerda | Belföld

Demeter Szilárd lesz a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója

Demeter Szilárd lesz a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója és létrejön a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ

2024. Február 28. 09:12, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: jó hír, hogy a visegrádi négyek hitet tettek az együttműködés folytatása mellett

Jó hír Magyarországnak, a nemzeti érdekekkel egybeesik, hogy a visegrádi államok vezetői hitet tettek az együttműködés folytatása mellett -