Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Június 19. 10:36, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Magyar állampolgárok lettek

Magyar állampolgárok lettek

Nem csak a szívükben, hanem közjogilag is magyar állampolgárok lehetnek.

Ez az alkalom számomra is nagy jelentőséggel bír, hiszen Önök a mi városunkat, Kiskunfélegyházát választották az úgynevezett egyszerűsített honosítási kérelem beadására és az eskü letételére. Régi tartozása volt ez a magyar Kormányoknak, hiszen tudjuk, hogy Önök a szívünk mélyen mindig is magyarok voltak, hiszen a magyar nemzetet összeköti kultúrája: a zene, a tánc, a közös nyelv és történelmünk – mondta el június 18-án Kapus Krisztián polgármester az állampolgársági esküt tett tizenegy határon túli magyarnak a városházán.


Végre nem csak a szívükben, hanem közjogilag is magyar állampolgárok lehetnek. Ezentúl, ha bárhová utaznak, tudniuk kell, hogy a magyar állam Önök mögött áll, ha segítségre szorulnak külföldön, akkor minden segítséget megkapnak a magyar államtól. Valóra válthatják azokat az álmokat, amelyeket azóta szövögetnek mióta elhatározták, hogy megszerzik a magyar állampolgárságot. Kívánom, hogy ezek a vágyak valósuljanak meg minél hamarabb – hangsúlyozta a polgármester az állampolgárságot igazoló okmányok átadása előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok