Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Március 19. 17:00, szombat | Helyi
Forrás: HVG

Magyar alkalmazásra töltheti fel orvosi papírjait

Magyar alkalmazásra töltheti fel orvosi papírjait

Aztán böngészőben is elérheti a leleteket!

Mostantól bárkinek hasznos orvosi alkalmazás a magyar fejlesztésű Laborom, ugyanis a papíron kapott leleteket feltölthetjük, rendszerezhetjük és számítógépen is elérhetjük őket.

Eddig elsősorban krónikus betegeknek, magas vérnyomással és cukorbetegséggel élőknek volt ajánlott beszerezni Androidra, iPhone-ra és iPadre is ingyen letölthető Laborom alkalmazást, amely segít rendszerezni a napi méréseket és a gyógyszerek használatát. Az appról már részletesen mi is írtunk, de most újabb fontos hírünk van a magyar szolgáltatással kapcsolatban: bárki számára hasznos lett, hiszen az orvosi leleteket is fel lehet vele tölteni, rendszerezni. Sőt, számítógépen is elérhetők ezen az oldalon.

Ehhez viszont először az alkalmazást kell letölteni és regisztrálni. Az appon belül a jobb felső sarokban van egy "+" jel, arra kattintva tölthető fel újabb adat. Az eddig megszokott lehetőségek alatt van egy új, "Visits" menüpont is. Ezt választva már fel is írhatjuk a lelet típusát, dátumát - ez lehet jövőbeli dátum is, ha emlékeztetőt akarunk beállítani egy vizithez - és jegyzetet is írhatunk hozzá. Illetve alatta a nyíl ikont megérintve készíthetünk vagy feltölthetünk fotót az orvosi leletünkről.

Utóbbi esetben mi azt javasoljuk, hogy inkább töltsenek fel előre beszkennelt leleteteket. A szkenneléshez is van mobilos segítség: Androidra a ScanWritr, míg iPhone-ra és iPadre a Scanbot a legjobb ingyenes alkalmazás - utóbbiról még fizetősként írtunk, de azóta ingyenes lett.

A szolgáltatás fejlesztése itt nem áll meg. A rövidtávú tervek között szerepel egy olyan online platform kialakítása magánklinikák részére, ahol az intézmények figyelni tudják ügyfeleik alkalmazásba felvitt egészségügyi adatait. Ezzel az orvosok úgy fogadhatják a pácienst, hogy már fel vannak készülve a vizitre a teljes kórtörténettel, így rengeteg időt spórolnak, illetve pontosabb képet kapnak a páciens előéletéről. A Laborom továbbá képes lesz fogadni időpont kéréseket, valamint egy vizsgálat után a páciensek az alkalmazásban azonnal megkapják a leleteik, zárójelentéseik digitális változatát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.