Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Szeptember 18. 06:28, hétfő | Helyi
Forrás: Ónodi Árpád

Magukénak érzik a Parkerdőt

Magukénak érzik a Parkerdőt

Kiskunfélegyháza tüdeje, a Városi Parkerdő az elmúlt három évben elhanyagolt dzsungelből közkedvelt kiránduló- és sport ligetté változott a városvezetés és a civil közösségek fáradtságos munkájával.

Ha a külföldi vendégek is csodálattal tekintenek körbe a félegyházi Parkerdőben, akkor nekünk itt lakóknak kötelességünk azt rendben tartani és a lehetőségekhez mérten fejleszteni. Sajnos sokan nem becsülik meg az orruk előtt megtestesülő értéket, szépséget, ám a szeptember 16-án megalakult "Parkerdőért Egyesület" tagjai magukénak érzik városunk kellemes kikapcsolódást nyújtó zöld területét és tesznek is azért, hogy valóban büszkék lehessünk rá.

Kiskunfélegyháza tüdeje, a Városi Parkerdő az elmúlt három évben elhanyagolt dzsungelből közkedvelt kiránduló- és sport ligetté változott a városvezetés és a civil közösségek fáradtságos munkájával. Az önkormányzati dolgozók, a sportolók és kirándulók, az oldalkocsisok, az íjászok, a kutyások, a lovasok, a motocross kedvelők és sokan mások egyaránt féltve őrzik az erdőt és szépítgetik, alakítgatják saját rendezvényeiknek megfelelően természeti szépségeit figyelembe véve.

Az egyéni elképzelések most egy új közösség, a Parkerdőért Egyesület segítségével válhatnak valóra. Az új szervezet hívatott összefogni a Parkerdőben tevékenykedő csoportokat és szervezőket, valamint egy komplex fejlesztési stratégia kidolgozásával segíti az önkormányzat munkáját.

A szeptember 16-án megtartott első Parkerdei Pikniken Csányi József polgármester és civil szervezetek képviselői sajtótájékoztatón jelentették be a Parkerdőért Egyesület megalapítását.

Városunk első embere szívhez szóló köszöntőjében a mindannyiunk gyermekkorából ismert parkerdei idillre emlékezett és örömét fejezte ki, hogy ez a közösségi légkör az elmúlt években visszatérni látszik az erdőbe. Megköszönte az önkormányzati munkatársak fáradtságos munkáját ,akik rendezvényszervezőként vagy műszaki-kertészeti szakemberként évek óta küzdenek az erdő fejlődéséért, tisztulásáért.

A sajtótájékoztatón bemutatkoztak továbbá azok a civil szervezetek és rendezvényszervezők, akik az elmúlt években a legjelentősebb programokkal színesítették a Parkerdő turisztikai térképét. Papp Viktória a Kiskunfélegyházi Ebtenyésztők és Sportkutyások egyesületét, Eördögh András a Kunfakó Ünnepet, Sziládi Róbert a Kiskunfélegyházi Motorsport Egyesületet, Dinnyés Gyula a Turul Koppány Íjászai Egyesületet, Ónodi Árpád pedig a Nemzetközi Oldalkocsis Találkozót és egyben a Parkerdőért Egyesületet képviselte.

A sajtótájékoztató résztvevői hosszútávú fejlesztési terveikben közös igényként fogalmazták meg:

  • erdőőr alkalmazását
  • a rendezvények áram és vízellátásának fejlesztését
  • új vizesblokk és közösségi épület kialakítását
  • szabadtéri színpad
  • közvilágítás kiépítését
  • az egykori átjáró felújítását a nagy tisztásról a motocross pálya felé
  • kerítés kiépítését
  • az erdő bejáratainak kitáblázását és kapuval történő ellátását.

Csányi József polgármester teljes támogatásáról biztosította a Parkerdőért Egyesület törekvéseit.

A sajtótájékoztató után Ónodi Árpád megköszönte a Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó támogatóinak és segítőinek hűségét, valamin invitálta a vendégeket és családjaikat egy finom szürke marha gulyás elfogyasztására amelyet Tóth Miklós sörfőző mester kézműves italai tettek teljessé.

A résztvevő gyermekek oldalkocsis motoroztatáson, íjászkodáson, kutyasímogatón és különféle sportjátékokon próbálhatták ki bátorságukat.

A felnőtteket rendezvényfelvételek, újságcikk kiállítás és kinagyított parkerdei légi felvételek segítették a további egyeztetésen.

A Parkerdei Piknik hagyományteremtő céllal jött létre, amelyen a főszervezők reményei szerint évről évre több civil szervezet vesz majd részt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA