Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. Október 14. 08:24, szerda | Helyi
Forrás: adozona.hu

Magán-pálinkafőzés: drágább és regisztrációhoz kötött lesz

Magán-pálinkafőzés: drágább és regisztrációhoz kötött lesz

Drágul jövő januártól a magán-pálinkafőzés – derül ki az Országgyűléshez kedden benyújtott adócsomagból.

Jövőre adójegyet kell kiváltania annak, aki magánfőzésben szeretne pálinkát előállítani. Egy adójegy 700 forint és egy liter 42 térfogatszázalékos alkoholtartalmú párlat előállítására jogosít. Az első alkalommal legalább 5 adójegyet kell kiváltani a vámhatóságnál, de évi mennyiség nem lehet több 86 adójegynél. Jelenleg évi 50 liter pálinka főzéséért 1000 forint átalányt kell fizetni.

A desztillálóberendezést regisztráltatni kell a települési önkormányzatnál, egy berendezés több magánfőző tulajdonában is lehet.

Az adójegyből származó bevételt a központi költségvetés kapja, az önkormányzati adóhatóság feladatai bővülnek a magán-pálinkafőzés szabályainak betartásával.

Az adójegy, illetve regisztráció nélkül pálinkát főzőket első alkalommal csak figyelmezteti az önkormányzat, további szabálysértés esetén 200 ezer forintig terjedő bírságot szabhat ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 08:40, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).