Városlista
2021. június 17, csütörtök - Laura

Hírek

2020. Október 16. 13:02, péntek | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Ma van a Kenyér Világnapja

Ma van a Kenyér Világnapja

A világnapot már közel 30 ország ünnepli elsősorban karitatív jelleggel, mivel ezen a napon a pékek adományaikkal segítik a rászorulókat.

Az ünnep alkalmat ad arra is, hogy a pékek áldozatos munkájára a nagyközönség figyelmét is felhívják.

A megyei összetartozás jelképéül a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szervezésében tavaly és idén is megsütötték a megye kenyerét. A megye települései búza felajánlásukkal támogatták a kenyér megsütését.

Közel 50 település adományozott búzát a megye kenyerének elkészítéséhez, melynek ünnepélyes szentelését, illetve megáldását 2020. augusztus 20-án Dunapatajon a Szelidi Turisztikai Központban szervezett Szent István-napi rendezvényen, valamint Ballószögön a Sportcentrumban tartották.

A lisztet az Eleven Porta ökogazdaságban Rácz Sándor molnár őrölte kíméletes malomköves eljárással, amelyből az Izsáki Malom Pékség pékmestere Mischl Tamás sütött adalékmentes, hagyományosan kovászolt kenyeret.

A felszentelt és megáldott kenyeret a Dunapatajon és Ballószögön szervezett Szent István-napi rendezvények részvevői meg is kóstolhatták a helyszínen.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 17. 07:40, csütörtök | Helyi

Program a falusi kisboltok megmaradásáért

A tervezettek szerint halad és következő szakaszába lépett a KISOSZ és a COOP Bács-Kiskun Megyei Szövetsége által vezetett Európai Uniós támogatással megvalósuló GINOP-5.3.5-18-2020-00184 azonosító számú projekt.

2021. Június 16. 09:42, szerda | Helyi

Kisujjukban van a lovász szakma

Tizenhárman tettek sikeres lovász vizsgát az elmúlt héten a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában.

2021. Június 15. 10:03, kedd | Helyi

Abonyi Imre Emlékverseny, Nemzeti és Nemzetközi Fogathajtó Verseny Bugacon

Több, mint 20 év után, 2021. június 17-20. között kerül megrendezésre az ABONYI IMRE EMLÉKVERSENY, NEMZETI ÉS NEMZETKÖZI FOGATHAJTÓ VERSENY Bugacon, a Bugaci Csárda melletti Kurultaj rendezvényterületen.

2021. Június 14. 16:31, hétfő | Helyi

Nyári programok Kiskunfélegyházán

Színes programokkal vár Mindenkit Kiskunfélegyháza a nyáron.