Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Október 16. 13:02, péntek | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Ma van a Kenyér Világnapja

Ma van a Kenyér Világnapja

A világnapot már közel 30 ország ünnepli elsősorban karitatív jelleggel, mivel ezen a napon a pékek adományaikkal segítik a rászorulókat.

Az ünnep alkalmat ad arra is, hogy a pékek áldozatos munkájára a nagyközönség figyelmét is felhívják.

A megyei összetartozás jelképéül a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szervezésében tavaly és idén is megsütötték a megye kenyerét. A megye települései búza felajánlásukkal támogatták a kenyér megsütését.

Közel 50 település adományozott búzát a megye kenyerének elkészítéséhez, melynek ünnepélyes szentelését, illetve megáldását 2020. augusztus 20-án Dunapatajon a Szelidi Turisztikai Központban szervezett Szent István-napi rendezvényen, valamint Ballószögön a Sportcentrumban tartották.

A lisztet az Eleven Porta ökogazdaságban Rácz Sándor molnár őrölte kíméletes malomköves eljárással, amelyből az Izsáki Malom Pékség pékmestere Mischl Tamás sütött adalékmentes, hagyományosan kovászolt kenyeret.

A felszentelt és megáldott kenyeret a Dunapatajon és Ballószögön szervezett Szent István-napi rendezvények részvevői meg is kóstolhatták a helyszínen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.