Városlista
2020. november 28, szombat - Stefánia

Hírek

2013. Április 26. 08:59, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Ma nyit az uszoda, május elsején a strand

Ma nyit az uszoda, május elsején a strand

Időben befejeződött a strand külső úszómedencéjének felújítása, a termál-és a gyermek medencék rendbetétele, illetve az uszoda karbantartási munkái.

Időben befejeződött a strand külső úszómedencéjének felújítása, a termál-és a gyermek medencék rendbetétele, illetve az uszoda karbantartási munkái. A képviselő-testület négy millió forintot biztosított a külső úszómedence rekonstrukciójára, a karbantartási munkákat az üzemeltető (Városfenntartó Szolgáltató és Költségvetési Üzem) finanszírozta. Az uszoda ma (április 26-án), míg a strand a szokásos időben, május 1-én nyitja meg kapuit a fürdővendégek előtt – tájékoztatta a Félegyházi Közlöny Onlinet Balla László alpolgármester és Vaszkó József, a VSZKSZ igazgatója.

Balla László elmondta, januárban, az uszoda átvételekor derült ki, hogy az öt esztendeje átadott kültéri medence föld feletti szegélyén a csempeburkolat mállik, a burkolólapok leesnek. Mivel a részleges javítás nem vezetett eredményre, szükségessé vált a medence felső részének rekonstrukciója. A beruházásra 3,9 millió forintot szavazott meg a képviselő-testület. A munkálatok határidőre befejeződtek, így május elsején a külső úszómedencét is birtoka vehetik a fürdővendégek. A medence nagymérvű állagromlás miatt – képviselői javaslatra – igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálat indult annak érdekében, hogy kiderüljön történt-e mulasztás, illetve megállapítható-e a kivitelező felelőssége. Az ügy jelenleg még folyamatban van – tette hozzá Balla László. Az alpolgármester egyúttal elmondta, jó esély van arra, hogy az őszre fedetté tegyék a külső úszómedencét. A beruházás becsült költsége megközelítőleg 40 -50 millió forint. A munkálatok költségének nagy részét a helyi vízilabda egyesület vállalná magára.
A külső termálvizes medencéket vasárnap (április 28-án) nyitják meg, a szauna és a fedett úszómedence május elsején nyílik, mivel még nem készültek el a szükséges javításokkal. A vendégek emiatt néhány napig kedvezményes áron vehetik igénybe a városi strand és uszoda szolgáltatásait – mondta el Vaszkó József igazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 27. 12:02, péntek | Helyi

Hamarosan regisztrálni lehet a koronavírus elleni vakcinára

Várhatóan már a jövő héten elindul egy internetes és levélben történő regisztrációs lehetőség, hogy aki kér majd koronavírus elleni oltást, az már most feliratkozhasson.

2020. November 27. 11:57, péntek | Helyi

Az országos főállatorvos elrendelte a baromfik zártan tartását

November 26-án, azonnali hatállyal elrendelte a baromfik kötelező zártan tartását Bognár Lajos országos főállatorvos.

2020. November 27. 11:56, péntek | Helyi

Megújul a kisvasút Tiszakécskén

A projektben új kilátó és a kisvasúthoz kapcsolódó végállomás is épül.

2020. November 27. 11:03, péntek | Helyi

Elhunyt Balázs Fecó zenész

Életének hetvenedik évében, csütörtökön este elhunyt Balázs Fecó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész - közölte pénteken az MTI-vel a család nevében Várkonyi Attila dj, műsorvezető.