Városlista
2020. január 22, szerda - Vince

Hírek

2013. Április 26. 08:59, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Ma nyit az uszoda, május elsején a strand

Ma nyit az uszoda, május elsején a strand

Időben befejeződött a strand külső úszómedencéjének felújítása, a termál-és a gyermek medencék rendbetétele, illetve az uszoda karbantartási munkái.

Időben befejeződött a strand külső úszómedencéjének felújítása, a termál-és a gyermek medencék rendbetétele, illetve az uszoda karbantartási munkái. A képviselő-testület négy millió forintot biztosított a külső úszómedence rekonstrukciójára, a karbantartási munkákat az üzemeltető (Városfenntartó Szolgáltató és Költségvetési Üzem) finanszírozta. Az uszoda ma (április 26-án), míg a strand a szokásos időben, május 1-én nyitja meg kapuit a fürdővendégek előtt – tájékoztatta a Félegyházi Közlöny Onlinet Balla László alpolgármester és Vaszkó József, a VSZKSZ igazgatója.

Balla László elmondta, januárban, az uszoda átvételekor derült ki, hogy az öt esztendeje átadott kültéri medence föld feletti szegélyén a csempeburkolat mállik, a burkolólapok leesnek. Mivel a részleges javítás nem vezetett eredményre, szükségessé vált a medence felső részének rekonstrukciója. A beruházásra 3,9 millió forintot szavazott meg a képviselő-testület. A munkálatok határidőre befejeződtek, így május elsején a külső úszómedencét is birtoka vehetik a fürdővendégek. A medence nagymérvű állagromlás miatt – képviselői javaslatra – igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálat indult annak érdekében, hogy kiderüljön történt-e mulasztás, illetve megállapítható-e a kivitelező felelőssége. Az ügy jelenleg még folyamatban van – tette hozzá Balla László. Az alpolgármester egyúttal elmondta, jó esély van arra, hogy az őszre fedetté tegyék a külső úszómedencét. A beruházás becsült költsége megközelítőleg 40 -50 millió forint. A munkálatok költségének nagy részét a helyi vízilabda egyesület vállalná magára.
A külső termálvizes medencéket vasárnap (április 28-án) nyitják meg, a szauna és a fedett úszómedence május elsején nyílik, mivel még nem készültek el a szükséges javításokkal. A vendégek emiatt néhány napig kedvezményes áron vehetik igénybe a városi strand és uszoda szolgáltatásait – mondta el Vaszkó József igazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 21. 13:35, kedd | Helyi

Rekord számú maskarás búcsúztatja a telet az idei busójáráson

Minden eddiginél több, 1750 maskarással űzik a telet az egy hónap múlva kezdődő mohácsi busójáráson, amelyre a szervezők kedvező időjárás esetén napi 50-60 ezer érdeklődőt várnak.

2020. Január 21. 11:57, kedd | Helyi

Nem ördögtől való az esti 10 órai evés sem

A kövérség elleni harc azonban nem csak az egyén feladata - vallja a diabetológus szakember.

2020. Január 21. 11:49, kedd | Helyi

Milyen orvosi igazolás kell a jövedelemadó-kedvezményhez?

A személyi kedvezmény a személyi jövedelemadóból vehető igénybe.

2020. Január 21. 11:43, kedd | Helyi

Várják az ajánlásokat a kitüntető díjakra

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata – a 10/2016. /IV. 01./ önkormányzati rendelete alapján – lehetőséget biztosít kitüntető cím, kitüntető díjak és elismerő oklevél adományozására.