Városlista
2020. augusztus 9, vasárnap - Emőd

Hírek

2013. Április 26. 08:59, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Ma nyit az uszoda, május elsején a strand

Ma nyit az uszoda, május elsején a strand

Időben befejeződött a strand külső úszómedencéjének felújítása, a termál-és a gyermek medencék rendbetétele, illetve az uszoda karbantartási munkái.

Időben befejeződött a strand külső úszómedencéjének felújítása, a termál-és a gyermek medencék rendbetétele, illetve az uszoda karbantartási munkái. A képviselő-testület négy millió forintot biztosított a külső úszómedence rekonstrukciójára, a karbantartási munkákat az üzemeltető (Városfenntartó Szolgáltató és Költségvetési Üzem) finanszírozta. Az uszoda ma (április 26-án), míg a strand a szokásos időben, május 1-én nyitja meg kapuit a fürdővendégek előtt – tájékoztatta a Félegyházi Közlöny Onlinet Balla László alpolgármester és Vaszkó József, a VSZKSZ igazgatója.

Balla László elmondta, januárban, az uszoda átvételekor derült ki, hogy az öt esztendeje átadott kültéri medence föld feletti szegélyén a csempeburkolat mállik, a burkolólapok leesnek. Mivel a részleges javítás nem vezetett eredményre, szükségessé vált a medence felső részének rekonstrukciója. A beruházásra 3,9 millió forintot szavazott meg a képviselő-testület. A munkálatok határidőre befejeződtek, így május elsején a külső úszómedencét is birtoka vehetik a fürdővendégek. A medence nagymérvű állagromlás miatt – képviselői javaslatra – igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálat indult annak érdekében, hogy kiderüljön történt-e mulasztás, illetve megállapítható-e a kivitelező felelőssége. Az ügy jelenleg még folyamatban van – tette hozzá Balla László. Az alpolgármester egyúttal elmondta, jó esély van arra, hogy az őszre fedetté tegyék a külső úszómedencét. A beruházás becsült költsége megközelítőleg 40 -50 millió forint. A munkálatok költségének nagy részét a helyi vízilabda egyesület vállalná magára.
A külső termálvizes medencéket vasárnap (április 28-án) nyitják meg, a szauna és a fedett úszómedence május elsején nyílik, mivel még nem készültek el a szükséges javításokkal. A vendégek emiatt néhány napig kedvezményes áron vehetik igénybe a városi strand és uszoda szolgáltatásait – mondta el Vaszkó József igazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 09. 09:22, vasárnap | Helyi

Felborult egy busz, meghalt egy ember az M5-ös autópályán

2020. Augusztus 08. 12:00, szombat | Helyi

Történelmi emlékek

A Kiskunsági Nemzeti Park legkisebb területegysége, a Szikra és az Alpári-rét a Kecskeméttől mintegy 25 km-re, keletre található Tisza-ártér legértékesebb része.

2020. Augusztus 08. 11:00, szombat | Helyi

Miért nem emlékszünk az álmunkra?

Miért van az, hogy míg egyesek akár napok múltán is fel tudják idézni az álmaikat, addig mások egyáltalán nem emlékeznek rájuk?

2020. Augusztus 08. 09:00, szombat | Helyi

Így hat a testre, ha abbahagyjuk a sportolást

Szinte minden fitneszrajongó életében eljön az a pont, amikor bedobja a törölközőt, mind átvitt, mind szó szerinti értelemben.