Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Október 15. 12:11, szerda | Helyi
Forrás: - szerk. -

Ma megtekinthető Kecskeméten a híres Orient Express!

Ma megtekinthető Kecskeméten a híres Orient Express!

Különleges élményben lehet azoknak része, akik szerdán 16 óra körül kimennek a kecskeméti vasútállomásra. Begördül ugyanis Budapest felől a Teheránba tartó, 13 kocsiból álló nosztalgia Orient Expressz.

Különleges élményben lehet azoknak része, akik szerdán 16 óra körül kimennek a kecskeméti vasútállomásra. Amerikai, ausztrál és brit milliomos utasokkal begördül ugyanis Budapest felől a Teheránba tartó, 13 kocsiból álló nosztalgia Orient Expressz.

Október 15-én nosztalgia-luxusvonat indul a Budapest-Teherán útvonalon. Az Európát és a Közel-Keletet összekötő járatot az Orient Expressz utódjaként is emlegetik. A muzeális kocsikat, a közlekedtetést és a személyzetet a MÁV Nosztalgia Kft. biztosítja.
A veterán kocsikból álló, évente öt alkalommal induló luxusjáratra egy brit utazási iroda szervezi az Agatha Christie vagy H. P. Lovecraft világát kedvelő utasokat. A Nyugati pályaudvar Királyi váróterme elől elzakatoló szerelvényre egyetlen jegy - a legkedvezőbb áru is - vetekszik egy autó árával. Aki például a Golden Eagle prospektusában meghirdetett legolcsóbb ajánlatot választotta, azaz másodmagával utazik a Heritage osztályon, az fejenként 8695 angol fontot, négyszázas árfolyamon számolva 3,5 millió forintot szurkol le. Ezért az árért a „Klasszik" hálókocsiban kap fülkét és ágyat két hétre.

A nagyobb luxusra vágyók a négy Deluxe hálókocsi valamelyikére váltottak jegyet. A 2009-ben felújított vagonok lakosztályai a másodmagával utazónak fejenként 13.995 fontba, azaz 5,6 millió forintba, a fülkét egyedül használóknak 20.695 fontba, tehát 8,3 millió forintba kerültek. Mindezért hozzávetőleg öt négyzetméternyi lakótér jár, lehajtható ágyakkal, asztallal, széffel, légkondicionálóval, saját mellékhelyiséggel és egyéb kiegészítőkkel. Ennek ellenére a Golden Eagle Luxury Trains az idei járatra mind a hetven helyet eladta.

A vonat Magyarország, Románia, Bulgária és Törökország több városában is megáll majd. A program szerint az utasok október 15-én indulnak Budapestről. Első állomásuk Lajosmizse lesz, ahol lovas programot tekintenek meg, majd ezt követően utaznak Kecskemétre. Itt a vendégek ellátogatnak a Városházára, ahol Szemereyné Pataki Klaudia polgármester fogadja őket, majd rövid koncertet adnak a Kodály Iskola diákjai. A koncert után rövid városnézés következik a belvárosban, majd folytatják útjukat a luxusvonattal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.