Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. November 10. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MNO

Luxus-Mercedes 630 lóerővel: megérkezett az új S 65 AMG

Luxus-Mercedes 630 lóerővel: megérkezett az új S 65 AMG

Van, amikor már a nagyon sok sem elég, erre tökéletes példa a Mercedes S osztály. A luxusmodell kínálatában már van egy felettébb izmos kivitel a V8-as S 63 AMG képében, de a zászlóshajó most egy 630 lóerős biturbós V12-es erőforrással jelent meg.

Az enyhén átdolgozott hatliteres, kétturbós V12-es 630 lóereje még bizonyos esetben elviselhető is lehet a hátsó kerekek számára, de az 1000 newtonméter nyomaték szokás szerint már túlzott elvárásokat támaszt a 285-ös széles abroncsokkal szemben.

Az új S 65 AMG legfontosabb műszaki változása, hogy immár nem az antik, de a hatalmas erőt egyedüliként elviselő ötfokozatú automatával készül, az AMG által felkészített hétgangos váltóra bízzák az átvitel feladatát. Ennek, valamint az átdolgozásnak köszönhetően átlagosan 2,4 literrel kortyol kevesebbet az erőmű: a hivatalos vegyes adat 11,9 l/100 km. Nem mellesleg a hatalmas erőmű is megfelel immár a 2015-től érvénybe lépő Euro 6-os normáknak. A menetteljesítmények magukért beszélnek, ami ezen a szinten el is várható. A 0–100-as sprintet az identitászavaros luxusautó 4,3 másodperc alatt tudja le, a végsebességet továbbra is 250 km/h-ban szabályozták.

Amennyiben a 63 AMG-hez hasonlítunk, akkor racionálisan szemlélődve komoly kétségeink lehetnek a modell létjogosultságát illetően. A V8-as biturbóhoz képest 45 lóerőt és 100 newtonméter nyomatékot kapunk, amelyet körülbelül egy mázsás plusztömeg fúj el semmivé – igaz, az elődhöz mérten csak a lítium-ionos akkumulátor használata lévén 20 kilót fogyott az újdonság. A 0–100-as sprinten 1 tizedmásodperc az előny, de a 200-as határ átlépéséig sincs érdemleges differencia a két modell között, miközben a V8-as nem csak 2 literrel kevesebbet fogyaszt, de meglehetősen tekintélyes összeggel olcsóbb.

A csúcskivitel exkluzivitását biztosítja a körülbelül 23 milliós felár, amely annak ellenére hatalmas, hogy a legtöbb opció szériában jár a 65 AMG-hez. A közel 70 milliós listaárat azonban a fő piacokon így is örömmel leteszik az asztalra, hogy elmondhassák, hogy nem holmi nyolchengeres, köznépi hintóval járnak.

Nem ez a modell lesz az egyetlen módja a tizenkét hengeres örömök elérésnek: a hagyományos luxusértékekre hangolt S 600 a 65 AMG-hez hasonlóan kizárólag hosszított kivitelben lesz elérhető. Hozzá képest a 65-ös verzió sportosabbra hangolt légrugózást kap, amely ebben a kivitelben is sztereokamerákkal képes az úthibák olvasására, és annak megfelelően hangolja be a futóművet, mire odaér az autó.

A külsőségeket illetően egyébként az ügyfelek elvárásának megfelelően sok krómkiegészítőt és árulkodó V12 Biturbo feliratot kap majd az S-ek sportos csúcsa, belül pedig az AMG által átformált luxusfotelek, valamint az IWC sportosabb számlapos analóg órája jelenti a különbséget.

A november 22-én kezdődő Los Angeles-i és tokiói autószalonon kettős premiert ünnepel a modell, amelynek első példányai 2014 márciusában érkeznek meg a megrendelőkhöz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során