Városlista
2022. január 16, vasárnap - Gusztáv

Hírek

2015. December 14. 10:31, hétfő | Helyi sport
Forrás: Dinnyés Gyula

Luca-napi nyilzápor

Luca-napi nyilzápor

December 13-án Békéscsabán rendeztek nagyszabású terem-íjászversenyt. A 210 fős versenyzői létszám is azt igazolta, hogy a Luca-napi tizenharmadika a szerencsét is meghozhatja.

Az eseményről a Tv1 mintegy 3-4 perces helyszíni tudósítást közölt le élőadásban.

Rangos versenyzőgárda gyűlt össze, hiszen akár felkészítő versenyként is lehetett értékelni a februárban megrendezendő EB-re.

A Koppányok Kiskunfélegyházát 7 fővel képviselték: Keserű Szilvia, Csáki Laura, Horváth Katica, Szeibert Imre, Tóth Mihály, Kiss János és Dinnyés Gyula.
Az erős mezőnyben nem volt könnyű dobogóközelbe jutni, hiszen ott csak három ember fér el és arra bizony sokan áhítoztak, ráadásul sokan érdemesek is voltak rá.

Horváth Katicát ezúttal egy kategóriával följebb sorolták a szokatlan korkategória miatt. Katica itt is remekül teljesített, hiszen 352 ponttal megszerzett ötödik hellyel semmi szégyellnivalója nem lehet a nagyobbak közt. Így is többen is mögé szorultak.

Csáki Laura gyerek lány kategóriában harmadik helyezett lett!

Felnőtt női kategőriában is sok esélyes volt a dobogó megszerzésére.
A Koppány íjászok tehetsége Keserű Szilvia teljesítette is ezt a vágyat és 552 ponttal a második helyet szerezte meg.

Felnőtt férfi kategóriában tucatban lehetett az esélyesek számát számolni, így Tóth Mihály 655 ponttal kivívott 18. helye is kiválónak nevezhető. Ugyanitt Kiss János 601 ponttal a 30, míg Szeibert Imre 592 ponttal a 34. lett. Ezt a kategóriát szokták "király"-kategóriának is nevezni a nagy létszám miatt. Itt 62 induló volt.
Pusztai senior 16 fő jelent meg a megmérettetésen. Koppányok közül Dinnyés Gyula volt ebben érdekelt, a harmadik helyre futotta a 651 pontos eredmény.

Összegezve egy kiválóan megszervezett, de rendkívül sűrű népességű verseny volt, mely méltó felkészítő volt az EB-re.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 10. 10:24, hétfő | Helyi sport

Kiemelkedően sikeres évet zártak a birkózók

A Magyar Birkózók Szövetsége száz éve, 1921-ben alakult meg hivatalosan, de már korábban nagyon aktívan művelték a sportágat elődeink.

2021. December 05. 20:44, vasárnap | Helyi sport

Öt érem az év utolsó birkózóversenyén

Adácsra kapott meghívást a Kiskunfélegyházi Birkózó SE, ahol nemzetközi meghívásos versenyt rendeztek december 4-én.

2021. November 29. 09:21, hétfő | Helyi sport

Két újabb félegyházi sportoló lett országos bajnok

Kiváló eredményeket értek el a Kiskunfélegyházi Birkózó SE ifjúsági korú versenyzői a Kadet Szabadfogású és Női Országos Bajnokságon.

2021. November 15. 09:54, hétfő | Helyi sport

3 arany és 4 bronzérem született a Balla József Emlékversenyen

Igazi birkózó ünnepnek voltak részesei azok, akik részt vettek a Kecskeméti Sportiskola Birkózó Szakosztálya által rendezett Balla József Emlékversenyen.