Városlista
2022. május 19, csütörtök - Ivó, Milán

Hírek

2016. Június 09. 07:41, csütörtök | Külföld
Forrás: Shiri Zsuzsa, az MTI tudósítója jelenti:

Lövöldözés volt Tel-Aviv központjában, többen meghaltak

Lövöldözés volt Tel-Aviv központjában, többen meghaltak

Három ember meghalt, többen megsebesültek szerdán Tel-Aviv központjában egy lövöldözésben.

Két ismeretlen fegyveres a város egyik kávézókkal és éttermekkel zsúfolt negyedében, a védelmi minisztérium épületének közelében kezdett lövöldözni, kilenc ember megsebesült, hárman közülük a kórházban belehaltak sérüléseikbe.

A kórházi jelentések szerint egy sebesült válságos, négy súlyos állapotban van, ketten közepes, ugyancsak ketten könnyebb lőtt sérülést szenvedtek. Az egyik közepesen súlyos sérült az egyik merénylő. Rajtuk kívül többeket sokkos állapotuk miatt is ápolnak.

A katonai rádió jelentése szerint a merénylők először a város szívében lévő Szaróna szórakozónegyedben nyitottak tüzet a járókelőkre, sokakat megsebesítettek, többeket súlyosan.

A tetteseket üldözni kezdték, mire az egyik lövöldöző a helyi művészmozi-komplexum, a Szinematék felé menekült, és ott is lövéseket adott le. A helyszínre érkező biztonságiak mindkét fegyverest ártalmatlanná tették, elfogásuk közben egy rendőr is megsebesült. Kiderült, hogy házilag átalakított Carl Gustav típusú fegyverrel hajtották végre a támadást.

A rendőrség szóvivője közölte, hogy nem volt előzetes információjuk a Tel-Avivban készülő merényletről. Eleinte a rádió hírei szerint egy harmadik merénylőt is feltételeztek, de később kiderült, hogy ketten követték el az akciót.

A kétnapos moszkvai látogatásáról éppen a merénylet utáni percekben hazatérő Benjámin Netanjahu miniszterelnök a repülőtérről egyenesen a védelmi minisztérium közeli épületébe, a hadsereg főhadiszállására hajtott.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 19. 10:51, csütörtök | Külföld

A fertőzöttek száma 525,4 millió, a halálos áldozatoké 6,283 millió a világon

A világon 525 376 606 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 283 562 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli adatai alapján.

2022. Május 18. 18:05, szerda | Külföld

Engedélyezték a Pfizer-BioNTech emlékeztető oltást az 5 és 11 év közötti korosztálynak

Az Egyesült Államok szövetségi élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hatósága (FDA) kedden engedélyezte a Pfizer koronavírus elleni emlékeztető oltás alkalmazását az 5 és 11 év közötti korosztály számára

2022. Május 18. 16:59, szerda | Külföld

A spanyol kormány menstruációs szabadnapok bevezetését javasolja

Menstruációs szabadnapok és szülés előtti fizetett szabadság bevezetéséről, valamint az önkéntes terhesség-megszakítás korhatárának csökkentéséről döntött keddi ülésén a spanyol kormány Madridban.

2022. Május 18. 14:26, szerda | Külföld

Borrell: az EU nem hagyja, hogy Ukrajna kifogyjon a katonai felszerelésekből

Az Európai Unió nem fogja hagyni, hogy Ukrajna kifogyjon katonai felszerelésekből, fontos, hogy Kijev megvédhesse magát az orosz agresszióval szemben