Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. November 19. 07:04, kedd | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Lövöldözés volt Oklahomában, több halott és sebesült

Lövöldözés volt Oklahomában, több halott és sebesült

Lövöldözés történt az egyesült államokbeli Oklahomában hétfőn, az első jelentések szerint három halottja és több sebesültje van az ámokfutásnak - jelentette az amerikai ABC televízió.

A lövöldözés Oklahoma Duncan nevű településén, egy Walmart áruház előtt történt. A 25 ezer lakosú Duncan mintegy száz kilométernyire délre fekszik Oklahoma Citytől.

Az első rendőri jelentések szerint a tragédiának három halottja és több sebesültje van. A Walmart áruházat ugyan nem zárták le, de a környékét igen, és a rendőrség kérésére átmenetileg a városka iskoláiban is elrendelték a zárlatot. A rendőrök szerint a halottak között van a feltételezett elkövető is.

Danny Ford, Duncan rendőrfőnöke később újságíróknak elmondta: két férfi és egy nő vesztette életét a támadásban. Ford azonban nem erősítette meg, hogy az áldozatok között van a lehetséges elkövető. Mint mondta: egyelőre tanúkat keresnek.

A Fox televízió értesülései szerint családi vita állhat a tragédia hátterében. A helyi rendőrség későbbre ígért részletes tájékoztatást.

Hasonlóképpen későbbre ígértek részletes információkat a vasárnap este virradóra a kaliforniai Fresnóban egy kerti mulatságon elkövetett fegyveres támadást illetően. A kertben tartózkodó baráti társaságra támadó ismeretlen fegyveresek tíz emberre adtak le lövéseket. Négyen meghaltak, hat sebesültet pedig kórházban ápolnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.