Városlista
2022. november 28, hétfő - Stefánia

Hírek

2014. Március 18. 16:08, kedd | Helyi
Forrás: BMRFK

Lovas járőrök az Alföldön

Lovas járőrök az Alföldön

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye.

A Készenléti Rendőrség és a polgárőrség lovas járőrei közösen a társszervekkel együtt járták a szabadszállási és a kecskeméti tanyavilágot a bűncselekmények megelőzése érdekében.

A Szabadszállási Rendőrőrs egyenruhásai, a Készenléti Rendőrség lovas járőrei, a polgárőrség lovasai, a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársaival, valamint a Kunszentmiklósi Járási Hivatal dolgozóival közösen 2014. március 18-án egy összehangolt akció keretében járták a környék tanyavilágát annak érdekében, hogy megelőzzék a bűncselekményeket, segítséget, tanácsot nyújtsanak az időskorúaknak és az egyedül élő lakosoknak.
Továbbá a Kecskeméti Rendőrkapitányság illetékességi területén a Készenléti Rendőrség lovasai a helyi polgárőrökkel láttak el közös járőrszolgálatukat.

A megerősítő szolgálatok fő célja, hogy a gépjárművel nehezen megközelíthető, zártkertes területeket és a környező tanyavilágot ellenőrizzék. Az akció keretén belül időskorúaknak nyújtottak segítséget az egyenruhások a Kunszentmiklósi Járási Hivatal munkatársával, műszaki hiba miatt az úton álló autónál segítkeztek, családokat és időskorúakat ellenőriztek, tovább a Kiskunsági Nemzeti Park dolgozójával a Natura 2000 természetvédelmi területet ellenőrizték.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 27. 09:47, vasárnap | Helyi

Félegyházi cég nyerte el Az Év vállalkozása-díjat a megyei Prima-gálán

Az Év vállalkozása-díj: a kiskunfélegyházi székhelyű Primőr Kozmetikai Kft. (ügyvezető-tulajdonos: Kiss Kolos)

2022. November 26. 17:29, szombat | Helyi

Új kecskeméti Mercedes-üzemet adtak át

Még több magyar alkatrész lesz a városban gyártott autókban.

2022. November 25. 21:19, péntek | Helyi

Felavatták Petőfi Sándor mellszobrát Pálmonostorán

A szabadságharcos költő születésének 200. évfordulója alkalmából elindított választókerületi program keretében elsőként Pálmonostorán leplezték le Petőfi Sándor mellszobrát a település központi parkjában.